Amenajarea camerelor de copii într-un spațiu mic: Sfaturi practice pentru organizare

05/08/2023
Amenajarea camerelor de copii intr-un spatiu mic:

Amenajarea unui spațiu mic pentru camera copiilor poate fi o provocare, dar nu este imposibilă. În acest articol vei descoperi cum poți maximiza spațiul disponibil prin soluții inteligente de depozitare, dar și cum să utilizezi culoarea și decorul pentru a face camera să pară mai mare.

Află cum să transformi orice spațiu mic într-un mediu confortabil și atractiv pentru copilul tău! 


Organizarea camerei de copii prin utilizarea eficientă a spațiului 

Utilizarea eficientă a spațiului este esențială într-o cameră mică de copii. Există câteva soluții care pot fi utilizate pentru a economisi spațiu.

În primul rând, poți utiliza o variantă de dormitor pe colț, pentru a lăsa liber mijlocul încăperii. Paturile supraetajate oferă și ele zone separate de somn, fiind ideale pentru familii cu mai mulți copii.

Pentru organizare într-o cameră de copii poți apela și la scaune sau bănci cu spațiu de depozitare încorporat, pentru a păstra jucării, haine sau alte obiecte, astfel încât să nu ocupe loc suplimentar și să mențină camera ordonată.

Spațiile ascunse sau cutiile care pot fi plasate sub pat sunt ideale pentru a depozita obiecte pe care copilul nu le folosește în mod regulat, cum ar fi hainele de sezon.

În plus, folosirea spațiului pe verticală, prin rafturi sau dulapuri suspendate, eliberează loc pe podea și creează o impresie de cameră mai mare. 


Alege mobilierul de tineret potrivit

Într-o cameră de dimensiuni mici ar trebui să eviți utilizarea mobilierul masiv sau prea voluminos, care poate face ca încăperea să pară și mai mică.

În schimb, alegerea mobilierului proporționat dimensiunii camerei poate crea o senzație de spațiu și ordine. Optează pentru piese cum ar fi paturi pe colț pentru o singură persoană, și dulapuri cu design compact.

În colecțiile Tamos vei găsi variante în culori moderne și vesele, precum Oak și vizon sau Ginger, ideale pentru camere lungi și înguste. Paturile sunt interschimbabile, și pot fi instalate pe oricare parte a camerei (stânga sau dreapta).

Alt tip de mobilier compact, care se poate plia sau ascunde când nu este folosit, sunt paturile rabatabile care pot fi închise în timpul zilei, eliberând astfel spațiu pentru alte activități. O masă pliabilă poate fi deschisă doar atunci când este nevoie de ea, iar un birou care se poate transforma într-o masă de desenat pot fi și ele extrem de utile.

Mobila multifuncțională cu sertare încorporate poate oferi spațiu de depozitare suplimentar pentru haine, jucării sau alte obiecte personale, iar astfel de variante pot face o mare diferență în crearea unei atmosfere plăcute și ordonate într-o cameră mică de copii. Aceste piese multifuncționale îndeplinesc mai multe scopuri ergonomice și de organizare în același timp.


Cum să menții organizarea și ordinea în camera copilului

Utilizarea cutiilor de depozitare etichetate este o soluție simplă și eficientă pentru organizarea jucăriilor într-o cameră mică de copii. Acestea pot fi utilizate pentru a grupa jucăriile pe categorii, cum ar fi mașinuțe, păpuși sau jocuri de construcție, facilitând astfel găsirea lor rapidă și menținerea ordinii în cameră. 

Un alt mod practic de a economisi spațiu este prin montarea de rafturi suspendate. Acestea pot fi instalate la o înălțime potrivită pentru copil, astfel încât acesta să poată ajunge la jucării și să le pună la loc după ce s-a jucat. Rafturile suspendate pot fi utilizate pentru a expune jucăriile sau alte obiecte decorative, oferindu-i astfel celui mic posibilitatea de a le vedea și de a le accesa ușor. De asemenea, pot fi folosite pentru a expune cărțile sau figurinele preferate.

Pentru a menține ordinea și curățenia în camera copilului, îl poți învăța pe cel mic să creeze o rutină zilnică. Aceasta poate implica, de exemplu, să își pună jucăriile la loc în cutiile de depozitare la sfârșitul zilei, sau înainte de a merge la culcare. 

Prin implicarea în procesul de organizare și curățenie, copilul va învăța să își asume responsabilitatea pentru spațiul său și va dezvolta obiceiuri sănătoase de igienă. 


Cum să alegi culorile și designul pentru o cameră de copii 

Pentru a crea un aspect unitar și a face o cameră mică să pară mai mare și mai bine organizată, este esențial să coordonăm culorile și decorul. Toate elementele dintr-o cameră trebuie să fie bine alese și să se potrivească atât în ceea ce privește culorile, cât și stilul.

De exemplu, alegerea unui mobilier de tineret și a unor accesorii în culori complementare și într-un stil compact poate contribui la crearea unei atmosfere armonioase, și la maximizarea spațiului disponibil.

Utilizarea culorilor deschise este o strategie eficientă pentru a face camera să pară mai mare și mai aerisită. Cele deschise precum alb, crem sau pasteluri, reflectă mai multă lumină și pot ajuta, de asemenea, la crearea unui sentiment de calm și relaxare, esențial pentru o cameră de copii. 

Nu uita, de asemenea, să inserezi elemente și decorațiuni care îi reflectă interesele. De exemplu, dacă cel mic are o pasiune pentru desen, poți alege un birou cu panouri pentru desenat sau un spațiu special pentru depozitarea materialelor de desen. Dacă iubește muzica, optează pentru un pat cu un spațiu de depozitare pentru instrumentele muzicale sau chiar un mini-sistem audio. 

Toate aceste detalii pot face ca spațiul redus să fie mai atrăgător pentru copil și să îl facă să se simtă confortabil.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu