Amenajare hol: Top 10 sfaturi utile - Tamos

15/02/2019

Atunci cand incepem un proiect de amenajare sau de modernizare a locuintei, avem tendinta de a acorda mai multa atentie bucatariei, livingului, dormitoarelor sau baii, ignorand celelalte zone ale casei. Holul, de exemplu, este unul dintre spatiile care nu beneficiaza de atentia pe care o merita, mai ales daca luam in calcul faptul ca el gazduieste primul contact cu casa noastra. Personalizarea acestuia este esentiala pentru a crea o locuinta primitoare, moderna si functionala, motiv pentru care iti oferim top 10 sfaturi de care sa tii cont in amenajarea sa!

Amenajarea unui hol lung si lat

De regula, holurile sunt spatii lungi si inguste, aspect care poate reprezenta o provocare in amenajarea lor. Asadar, daca exista un astfel de spatiu in casa ta, trebuie sa aplici cele mai eficiente trucuri de design pentru a valorifica holul la potentialul maxim. Iata cateva sfaturi utile:

1. Integreaza in hol un spatiu de depozitare ideal pentru stocarea obiectelor personale. Un dressing inalt pana in tavan te poate ajuta sa organizezi incaltamintea si imbracamintea, mai ales atunci cand vorbim despre o familie numeroasa.

2. Daca holul tau este mic si ingust si nu poti opta pentru integrarea unui dressing, atunci limiteaza-te la un cuier cu pantofar.

3. Foloseste o bancheta eleganta si cateva accesorii pentru a crea un spatiu care sa intampine placut invitatii. In acelasi timp, poti folosi o astfel de piesa de mobilier pentru a te aseza atunci cand te incalti.

4. Holurile mici si inguste pot fi amenajate astfel incat sa para mai ample, prin simpla folosire a unor oglinzi. Cu ajutorul unor corpuri de iluminat potrivite poti face ca holul tau sa para mai spatios decat este in realitate!

5. Tot pentru a da amploare holului, mizeaza pe folosirea unor obiecte de mobilier in nuante deschise. Tonurile de gri sunt alegerea perfecta pentru crearea unui stil contemporan sau minimalist, in timp ce nuantele pastelate sunt ideale daca vrei sa obtii un hol tipic feminin!

Amenajarea unui hol spatios

Daca esti norocosul locuitor al unei case care are un hol mare, atunci poti sa iti folosesti creativitatea pentru a concepe un spatiu inedit. Pentru un plus de inspiratie, urmeaza sfaturile noastre:

1. Ai grija la alegerea accesoriilor. Dispui de un hol generos din punct de vedere al dimensiunilor, asa ca ar fi pacat sa il supraaglomerezi cu obiecte de decor inutile. Cel mai potrivit este sa optezi pentru o amenajare minimalista.

2. Un hol mare este un loc ideal pentru a-ti amenaja un dressing, mai ales atunci cand spatiile din restul locuintei nu iti permit acest lucru. O optiune practica este alegerea unui sifonier cu usi glisante.

3. Ca si in cazul unui hol mic si ingust, poti sa folosesti oglinzile pentru a crea efecte optice spactaculoase. Un truc smart este integrarea acestora chiar pe usile culisante ale dressingului!

4. Aseaza piesele de mobilier din hol pe marginea incaperii, astfel incat sa lasi in mijloc un culoare de trecere suficient de mare.

5. Din punct de vedere cromatic, poti opta pentru diverse combinatii de culori, mai ales ca vorbim despre un spatiu mai mare. Chiar si asa, nu vei da gres nici de aceasta data daca mizezi pe o paleta de culori deschisa.