Amenajare dormitor mic: idei si sfaturi

15/02/2019

Amenajarea spatiilor mici poate reprezenta o reala provocare, mai ales ca majoritatea dintre noi nu avem abilitatile unor designeri priceputi. Dormitoarele din imobilele moderne nu sunt foarte generoase din punct de vedere al suprafetelor, iar acest lucru te-ar putea pune in dificultate cand vine vorba despre modernizarea lor. Daca iti doresti sa reamenajezi un dormitor mic, dar simti ca spatiul restrans iti limiteaza creativitatea si, deci, optiunile, trebuie sa afli urmatoarele sfaturi si idei pe care ti le oferim in acest ghid de amenajare a unui dormitor mic!

Culorile

Albul este o alegere expansiva si practica pentru un dormitor mic. Vopsind peretii in aceasta nuanta acromata, spatiul va parea mult mai aerisit. De asemenea, folosind albul poti compensa lipsa surselor naturale de lumina. Iti este teama ca albul este o optiune prea banala? Apeleaza la un mic truc: pentru a conferi camerei un plus pe personalitate si totodata pentru a da textura peretilor, foloseste nuante diferite de alb (ivoaire-ul, de exemplu, care este o nuanta versatila si eleganta). Un alt secret cromatic tine de alegerea accesoriilor - o lampa alba pe un fundal la fel de alb va arata minunat!

Mobilierul

Cele mai multe dintre proiectele de amenajare a dormitoarelor pozitioneaza patul in zona centrala a spatiului. Cu toate acestea, in cazul dormitoarelor de mici dimensiuni aceasta configurare a mobilierului nu este intotdeauna posibila. Pentru situatiile in care planurile inguste si spatiul limitat necesita abaterea de la aceasta regula, foloseste solutii inteligente. Mobilierul rabatabil, care poate fi ridicat pe perete este una dintre variantele pe care le ai. Daca aceasta idee iti da senzatia ca te afli intr-o camera de colegiu, pozitioneaza, pur si simplu, patul, intr-un colt al camerei. Inspira-te din designul acestor dormitoare colt.

Stilul

Stilul de amenajare pentru care optezi cand vrei sa iti modernizezi dormitorul nu foarte generos ca dimensiuni este extrem de important. Recomandarea noastra este sa mergi pe un stil minimalist, care presupune pastrarea unei linii simple de design si elimina din start obiectele ornamentale redundante. Cu siguranta ca nu vrei ca dormitorul tau sa para si mai mic din cauza multimii de accesorii alese, asadar acest stil este exact ceea ce cautai. ”Less is more” este regula de baza a minimalismului, motiv pentru care este stilul ideal de amenajare a unui dormitor mic.

Accesoriile

Accesoriile, putine de altfel intr-o amenajare de spatiu nu foarte mare, conteaza intr-o proportie mai mare decat ai putea crede. Oglinda este accesoriul cel mai indicat pe care sa il folosesti in amenajarea dormitorului tau mic. De ce? Pentru ca oglinzile pot extinde, optic, un spatiu mic, creand iluzia unei incaperi mai mari. Pozitionarea unei oglinzi astfel incat aceasta sa reflecte lumina naturala de la fereastra este un truc pe care este bine sa il urmezi. Aplica pe unul dintre pereti o oglinda mare, din tavan pana in podea si vei avea impresia ca esti intr-un dormitor mare, asa cum ti-ai dorit dintotdeauna!