Amenajarea unei bucătării pe colț: Cum alegi mobila potrivită? - Tamos

06/03/2022
bucatarie-pe-colt-tamos

Layoutul bucătăriei tale nu este întotdeauna la alegerea ta, mai ales dacă te muți într-un apartament nou. De aceea, în procesul de amenajare și mobilare a acesteia, trebuie să te concentrezi pe posibilitățile pe care ți le oferă spațiul. O bucătărie pe colț sau în formă de „L” poate fi avantajoasă indiferent de dimensiuni și ușor de implementat, atât la casă, cât și la apartament.

Ține cont de toți factorii care influențează posibilitatea de a amenaja bucătăria înainte de a alege mobilierul, în mod special. Acesta trebuie să-ți ofere suficient confort și să-ți faciliteze mișcarea atunci când gătești, în jurul zonei de lucru. În articolul următor vei afla mai multe despre bucătăriile în acest plan și cum alegi elementele esențiale într-o bucătărie pe colț. Află mai multe:

  • Bucătăria pe colț: Idei de amenajare
  • Amenajarea unei bucătării pe colț: Cum alegi mobila?
  • Avantajele unei bucătării pe colț

Bucătăria pe colț: Idei de amenajare

Bucătăria pe colț se amenajează în funcție de dimensiunile spațiului, iar elementele principale ajută la evidențierea anumitor detalii precum lumina, colțurile speciale dintr-o zonă a spațiului și altele. Iată câteva idei de amenajare:

Bucătăria pe colț dublă

O bucătărie cu pe colț de dimensiuni mai mari, sau chiar un spațiu deschis, se poate bucura de o insulă în formă de L, care va deveni un separator al spațiului, dar și o zonă de dining ingenioasă. Mobila de bucătărie se instalează în formă de L de asemenea, cu dulapuri suspendate deasupra spațiului de lucru.

Daca ai o fereastră în bucătărie, o poți folosi pentru a te orienta în cel mai creativ mod. De regulă, sub fereastră se instalează chiuveta. În acest fel te vei bucura de lumină și de o senzație de spațiu. Bucătăria pe colț cu insulă te ajută să economisești spațiu atunci când vrei să instalezi o zonă de luat masa pentru întreaga familie, mai ales dacă aceasta este numeroasă.

Insula va deveni astfel și un loc potrivit pentru depozitare și va ajuta la organizarea eficientă a spațiului din bucătărie.

WpWPE1qxuzpo126kLGNYlal4Zy2FV725is Fo5TXVvoHOFcvuUzXEJajaqtp KBdqCkCAOVq9CsuBwe21FgaLZ K2nje1R KyxGomqoZAYyRn3uMLWJXH0aN0jRIiMJAWKPAKOEy

Bucătăria pe colț cu loc de luat masa

O bucătărie clasică pe colț îți oferă suficient spațiu pentru a include și un loc de luat masa pentru întreaga familie. Dacă insula este mai mult o „improvizație” în acest sens, o piesă precum colțarul de bucătărie este o opțiune oficială care te ajută să amenajezi zona de dining.

RubXgpquij4 DpKiCHdIJzndpyM9CANYeEkYue1sfq5dS7WEJX E7b560H QJDjguVBVyxvi3Eu1mNyEFKSC9sjKsihJjQjSweHowFMrEEvM1 N Rim5Pj733KONZxYfzLZerv9R

https://www.tamos.ro/coltar-bucatarie-arona-175-125-piele-ecologica-cappuccino-908.html 

 

În cazul în care spațiul nu îți permite și ai o bucătărie îngustă, poți alege mese rabatabile, de tipul celor care se fixează direct în perete. Acestea sunt potrivite pentru mai puține persoane, așa că, dacă ai o familie mare, o zonă clasică de dining este recomandată.

Bucătăria pe colț care imită planul în „U”

Planul pe colț, în formă de L, nu este singurul pe care îl poți folosi în bucătărie. Dacă locuiești într-un apartament nou, cel mai probabil ai un open space în zona bucătărie-sufragerie, iar delimitarea acestuia va avea efecte pozitive, atât practice, cât și estetice.

Adaugă o masă lungă cu băncuțe sau o masă clasică de dining și scaune în spațiul dintre bucătărie și sufragerie. Atenție la organizarea acestei zone, pentru a nu aglomera încăperea. Masa trebuie așezată la o distanță generoasă față de canapea sau alte corpuri de mobilier din sufragerie. Amenajarea bucătăriei trebuie să fie în echilibru cu sufrageria, deoarece fluiditatea designului este impusă de lipsa unui perete despărțitor.

 L2Ou0VQ85cGJADlfSzl3na32R9J42dijV5koWKh LSKRUprliwAmm0y9g2b H6AR6yYtKxEMo1FiYiQuCZLRuotQsFCvbnj7Fi6LfPYYG0JDXiv97rxDVMee2L 8COGnauI Fkb

Amenajarea unei bucătării pe colț: Cum alegi mobila?

Bucătăria pe colț poate fi integrată în spații de orice dimensiune și stil de design interior. Modelele de mobilă de bucătărie pentru un astfel de plan sunt variate, iar posibilitățile la categoria depozitare sunt la fel de generoase. Iată câteva dintre criteriile esențiale pentru alegerea mobilierului de bucătărie:

Pentru a facilita depozitarea verticală

Aspectele practice ale amenajării sunt la fel de importante precum cele estetice. Depozitarea inteligentă în cadrul unei bucătării pe colț presupune instalarea corpurilor suspendate și a celor din partea inferioară. Alege bucătării standard pentru peretele mai lung din compoziția L-ului și piese de mobilier modulare pentru cea scurtă. Aceasta este adesea localizată în zona geamului, ceea ce înseamnă să trebuie să instalezi dulapuri sau sertare în partea de jos.

Bucătăria pe colț are trei puncte principale de care se ține cont: chiuveta, frigiderul și aragazul. Acestea trebuie să fie accesate cât mai ușor, iar asta implică un triunghi imaginar cu laturi de 4-8 metri, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Ține cont de acest triunghi când alegi locurile în care vei instala fiecare dintre aceste puncte, înspre care te vei îndrepta mereu, indiferent că prepari masa, speli vasele sau organizezi alimentele.

2Xgda4yuIvSncIzeIZHCeEnyQDr0cIMDXQc5cRGe63GzGwqcei VkQWipeUeUtLvDy8qAli1e1v8GEFbHSA8K25PQv1t X19YjcLemERa4UbYBBeFGlmk80GYiUj5du F E2aMxf

Pentru a încuraja funcționalitatea

Bucătăria este, până la urmă, un spațiu de lucru, iar acest motiv este suficient pentru a alege piese de mobilier care încurajează funcționalitatea și care ușurează munca. Asta înseamnă suficient spațiu pentru blat, pe care îl poți instala pe acel perete cu latura lungă a formei de L. Chiar și mobila de bucătărie pe colț mică îți permite să incluzi un blat mare. Acesta te va ajuta să ai spațiu pentru prepararea meselor și să îl folosești pentru electrocasnicele mici din bucătărie.

PsvnF2g6L Z4t3aZ2pvT87trbYXFlWM PIF5ZaRpyPN 2JCG3KiaqBJr3m2 JuUqxAfMARBC5vRhHOAlKplGwI7SPUhlIsFeC0y6GyyXTu16M He7h J4oanSJAedrhjnPvZ77hM

https://www.tamos.ro/mobila-bucatarie-domino-180-vizon.html 

Deasupra blatului poți instala mobilierul suspendat. Bucătăria pe colț albă este potrivită pentru spațiile de dimensiuni reduse, deoarece creează senzația de spațiu și reflectă lumina mai bine. În special în cadrul bucătăriei pe colț cu geam, lumina naturală va avea un impact semnificativ, atât în ceea ce privește spațiul, cât și starea celor care folosesc încăperea zilnic.

În funcție de stil

O bucătărie amenajată corect trebuie să se afle în armonie cu întreaga casă. Asta înseamnă că stilul predominant se regăsește și în această încăpere. Amenajarea unei bucătării pe colț poate fi adaptată la orice stil de design. Culorile neutre sunt recomandate pentru spațiile mai mici, așa că poți opta pentru o bucătărie în stil rustic, dar cu accente contemporane. Materialele precum PAL-ul sunt potrivite pentru corpurile necesare în bucătărie, iar culorile precum crem, maro, gri sau alb te vor ajuta și dacă vrei să oferi un aer minimalist locuinței tale.

Asigură-te că iei măsurătorile necesare înainte de a alege mobilă. Serviciile Tamos îți oferă posibilitatea de a configura mobila de bucătărie în așa fel încât să o poți integra fără probleme pe colț, în formă de L.

6vOYYBQmizXsbDuDtdezf6v8XwPlDf 9Q CKYogwzG2g3AZPBFLn DAYff9vgorJbisvhtq69NkjxLhVY7wWt9qE1dxYzB7Wl Kur YYn8iNzSlCzI0AtU8BQX6ehyjfGSXwrvEJ

Avantajele unei bucătării pe colț

În bucătărie ai nevoie de libertatea de mișcare și de spațiu, iar o bucătărie pe colț te ajută să te bucuri de acest avantaj chiar dacă spațiul este redus la dimensiune. Accesul facil la toate electrocasnicele importante, posibilitatea de a incorpora o zonă de dining și de a socializa cu invitații, în cazul unei bucătării open space, sunt doar câteva dintre avantajele importante. Iată mai multe despre acestea:

Layout eficient

O bucătărie în care îți face plăcere să-ți petreci timpul încercând rețete noi și diverse activități alături de cei dragi este și una în care simți că poți integra tot ceea ce ai nevoie și că spațiul te ajută să îți faci treaba eficient. Ei bine, planul pe colț sau în L încurajează aspectul funcțional al designului. Ai posibilitatea de a instala un blat de lucru lung, dintr-un material cât mai durabil și gros, în care poți investi mai mult dacă găsești mobilă de bucătărie pe colț ieftină. De asemenea, despărțirea spațiului de lucru în două părți oferă avantajul de a separa chiuveta sau de a instala un corp de mobilier înalt, în care să incluzi electrocasnicele incorporabile.

 EuMmDUnYIs485hw3VbV6hCKhU8tMeGTUhURN2xsKQZX3uBgSTjuUV2kA0zhIzcuEKOUfJe4VMvnOY6RF72Kd UP6LGE2QdNT1zDpxv T1eC3BBqdFn9gIHahao ACi62xoVyeJs

Amenajare aerisită și echilibrată

Când amenajezi bucătăria vrei să te bucuri de fiecare colțișor pe care îl ai la dispoziție. Bucătăria pe colț te ajută să nu faci compromisuri și să te bucuri de un decor aerisit și echilibrat. Triunghiul imaginar pe care îl formezi prin piesele centrale te ghidează în spațiul pe care îl ai liber și nu te limitează în mișcare. Mai mult, în bucătăria pe colț mare poți include piese precum insula, iar datorită dispunerii mobilierului pe pereți nu vei simți o aglomerare a spațiului. În acest fel vei avea și acces ușor la toate ustensilele de care ai nevoie și la corpurile de depozitare din încăpere.

Deschide spațiul

Planul îți permite să deschizi zona dintre bucătărie și hol sau bucătărie și sufragerie. În special odată cu adoptarea conceptului de open space în tot mai multe apartamente și case, o bucătărie aerisită oferă și, de exemplu, o interacțiune mai ușoară cu oaspeții pe care îi chemi la cină sau masa de duminică. De asemenea, avantajul de a instala mobilierul și cele necesare pe doi pereți ai bucătăriei încurajează aerisirea generală a locuinței. Acest aspect contează în mod special dacă atât bucătăria, cât și livingul sunt de dimensiuni mici. Amenajarea bucătăriei pe colț îți permite să economisești spațiu și să-l folosești în cel mai creativ și inteligent mod.

Amenajarea bucătăriei este o sarcină care poate implica diverse provocări, mai ales în materie de integrare a unui stil și piese de mobilier într-un spațiu mai mic. Însă dacă alegi planul pe colț sau în L vei reuși să eficientizezi toate aspectele decorului. Alege piese de mobilier pe care le poți integra chiar și în spațiile mici, deoarece este esențial să profiți de fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție.

Găsește acum modelul de mobilier pentru bucătăria pe colț și bucură-te de avantajele unei bucătării amenajate cu grijă pentru confort și eleganță de durată.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu