Alege salteaua potrivita - Tamos

01/12/2013
Alege salteaua potrivita

Oferta variata de saltele existenta in prezent pe piata te poate mai mult dezorienta decat ajuta. Sunt insa cateva aspecte la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati o saltea.

Verificati dimensiunile saltelei. Lungimea si latimea trebuie sa corespunda, evident, dimensiunilor patului. Insa foarte imporanta pentru confortul dumneavoastra este si grosimea (sau inaltimea) saltelei: neaparat mai mare decat distanta dintre suportul saltelei si marginea patului, pentru a evita lovirile la urcarea si coborarea din pat.

Structura saltelei. Pentru studenti, chiriasi, proprietari de pensiuni si hoteluri, saltelele ieftine, cu structura pe arcuri (tip relaxa) sunt o optiune potrivita. In cazul in care doriti sa utilizati salteaua de pat pe o perioada mai indelungata, este bine sa alegeti un model ortopedic sau superotopedic. Acestea ofera confortul necesar unui odihne bune, prin asigurarea unei pozitii anatomice corecte pe timpul somnului. Modelele cele mai noi, cu materiale naturale cum sunt latexul, cocosul si aloe vera confera saltelelor proprietati deosebite in ceea ce priveste duritatea, durabilitatea, respectiv proprietati antibacteriene si antialergice.

Garantia saltelei. Aceasta variaza intre 3 si 15 ani, fiind specificata in descrierea fiecarui produs in parte. De subliniat este cea mai mare perioada de garantie o au saltelele cu spuma poliuretanica de tip roll-packing, produse de Prestige.