Albastrul in dormitor - Tamos

30/08/2012
Albastrul in dormitor

Odihna si somnul sunt vitale pentru un echilibru mental optim. De aceea, pentru a te putea odihni si relaxa in fiecare seara, dupa o zi extenuanta la serviciu, ambianta din dormitorul tau trebuie sa inspire liniste, odihna, relaxare si voie-buna. Si daca vrei un dormitor perfect pentru odihna, atunci poti alege varianta unui dormitor in albastru.

Albastrul este culoarea perfecta pentru dormitorul tau. Capabil sa contrasteze si sa completeze frumos alte nuante, are, de asemenea, un efect profund calmant, ca o culoare care suneaza cu cerul si marea. Albastrul se incadreaza intr-un spectru larg de nuante, de la cel mai palid albastru, pana la albastru-negru profund.

Modul in care introduceti albastrul decor poate fi influentat de cativa factori cheie. Daca ai tavane inalte sau ferestre mari prin care intra multa lumina, poti indrazni sa pictezi peretii cu un albastru inchis si sa adaugi tonuri moderne de accent de roz pal sau gri.

Albastrul este calmant si este cea mai recomandata culoare pentru dormitor, deoarece favorizeaza relaxarea si linistea. Desi este bun pentru somn, cu siguranta nu este bun pentru apetit, deoarece uneori este asociat cu mucegaiul.


F07fa503c89ae64a77bd6c6990892e008efd1c02 Op


Nuante contrastante

Combinatia culorilor opuse din cercul cromatic are ca efect producerea unui efect de impact, in general, foarte vesel. Combinatia de culori precum alb, albastru si rosu va crea un mediu echilibrat, perfect pentru odihna. In poza de mai jos, de exemplu, echilibrul a fost obtinut prin utilizarea albului ca ton de fundal si ca nuanta de baza, la care s-au adaugat culori puternice precum albastru si rosul. Poti alege de exemplu sa vopsesti in alb peretii din dormitor, sa optezi pentru o podea in alb, si sa completezi desginul din dormitorul tau, cu ajutorul mobilierului in albstru si al textilelor in rosu.

Tapet clasic pentru un dormitor plin de confort

Daca esti una dintre acele persoane care percep drept plictisitor nuanta de alb a peretilor, poti opta pentru un tapet alb cu diverse imagini in albastru deschis. Un astfel de tapet va evidentia senzatia de liniste si calmitate pe care reuseste sa o produca nuantele de albastru.


Blue Bedroom With A Cold And Complex Ambiance


Decoratiuni cu flori naturale pentru un dormitor mereu plin de prospetime

Daca vrei sa creezi un spatiu romantic si delicat, plin de prospetime si naturalete, nimic nu este mai recomandat, decat decoratiunile bazate pe aranjamente naturale de flori. Diversitatea plantelor din comert iti va permite sa alegi acele flori care sa se potriveasca perfect cu designul dormitorului tau.

Elemente decorative complementare

Este stiut faptul ca mici detalii fac diferenta. De aceea noi iti recomandam sa folosesti diferite obiecte ornametale pentru, in nuante asemanatoare cu cele pe care deja le-ai utilizat pentru a reusi sa creezi un tablou unitar si un dormitor perfect pentru tine si partenerul tau.

Mobilier potrivit

Gama de culori reci care se asociaza apei, ghetii, luminii si cerului, respectiv albastru in toate nuantele sale, accentueaza senzatia de prospetime si spatiu mai mare. De aceea, pentru a completa nuantele de alb sau albastru deschis al peretilor, poti opta pentru obiecte de mobilier, de la masuta de noapte pana la dulapuri si comoda, in nuante de albastru mai inchis.


Blueandbrownsteph D78bdec6d9db427b85489b8c73073564