Ai nevoie de inspiratie pentru decoratiuni interioare? - Tamos

28/06/2012
Ai nevoie de inspiratie pentru decoratiuni interioare

Cum pe piata exista nenumarate alegeri referitoare la decoratiunile interioare pentru care poti sa optezi, poate fi intimidant sa te uiti la o camera goala. “Sa pun tapet pe pereti? Ce culoare si unde? Sa pun draperii? Culori inchise sau deschise?” Poti fi tentant sa te duci la cumparaturi fara sa ai conceput un plan exact.

Sources Ux Inspiration LeadDar ia in considerare acest lucru. Niciodata nu ne-am duce direct la aeroport, am cumpara un bilet si am pleca in vacanta. Mai intai am studia ce variante avem, am cere sfaturi, ne-am calcula bugetul, am alege destinatia. Toate inainte sa cumparam ceva. Numai dupa ce am indeplini acesti pasi, ne-am cumpara biletul de avion, am impacheta si am pleca spre aeroport.

La fel trebuie sa facem si cand vrem sa decoram interiorul casei noastre. Sa ne ducem direct la un magazin de mobila sau vopsea, unde vor fi prezentate sute de esantioane, e ca si cum am invita frustrarea in viata noastra, iar rezultatul poate fi unul mai putin dorit.

Nu te grabi! Afla ce iti doresti cu adevarat. Inainte de toate ai nevoie de un pic de inspiratie. Inspiratia iti ofera o imagine, o harta a proiectului tau.


Uite cateva variante prin care poti cauta acel strop de inspiratie de care ai nevoie:


Viziteaza showroom-uri

Showroom-urile expun munca unor designer de decoratiuni interioare(mobilier de biroumobilier de bucatarie etc) talentati si prezinta o multitudine de stiluri. Magazinele cu mobila de calitatea sunt o alta posibilitate.

Petrece in fiecare camera, din showroom, cateva minute si cauta inspiratia. “Cum ma face aceasta camera sa ma simt? Culorile sunt prea deschise sau prea inchise pentru mine? Este prea formala? Imi place acel covor alb, sau prefer o nuanta mai inchisa?” Nu pune accent prea mare pe piese individuale de mobilier. “Imi place tapetul respectiv sau ma irita? Ce culoare are mobila? Ce imi place si ce displac la aceasta camera?”

Emisiuni TV pentru decoratiuni interioare

Televizorul este o sursa bogata de inspiratie pentru decoratiuni interioare. Urmareste emisiuni din domeniu sa iti faci o idee mai clara asupra ce iti doresti cu adevarat. Viziteaza site-uri web(vezi si rubrica noastra pentru “Inspiratie”). Incearca sa tratezi totul in spirit critic, dar eficient. Acest tip de gandire o sa te ajute sa iti rafinezi si definesti gustul.

Viziteaza muzee, licitatii si magazine de antichitati

Daca esti interesat de o anumita perioada istorica sau de antichitati, s-ar putea sa iti placa sa vizitezi departamentele de arta din muzee. Alte posibilitati ar fi vizitarea de licitatii, magazine de antichitati si showroom-uri de antichitati. Incearca sa afli cat mai multe despre obiectele de mobilier care iti plac in mod deosebit. O sa inveti sa le apreciezi mai mult si o sa te educi in valoare de piata a fiecarui obiect de mobilier.

Cu ajutorul acestor pasi, poti sa iti gasesti inspiratia de care ai nevoie pentru a mobila casa ta