Ai casa mica? Afla cateva trucuri - Tamos

01/07/2012
Ai casa mica? Afla cateva trucuri

In sfarsit ai gasit casa pe care ti-ai dorit-o? Doar ca nu e atat de spatioasa cum ai crezut si nu sti cum o sa reusesti sa iti asezi lucrurile? Cu cat de uiti mai mult la spatiul disponibil, cu atat te gandesti cum de ai putut sa crezi ca o sa incapa bunurile tale? Nu-ti face griji, exista foarte multe design-uri, indiferent de marimea casei tale.


4a2ac676840097229d02305f11579931


Incepe cu elementele de baza

Decide-te care sunt lucrurile indispensabile din camera. Odata ce te-ai decis poti sa incepi sa pui alte obiecte in jurul lor. Este foarte important ca spatiile mici sa se limiteze la lucruri de baza. In dormitor, de exemplu, lucruri de baza ar fi patul si probabil o masa de toaleta. Intr-un birou, lucruri de baza ar fi mobilierul de birou si cateva rafturi pe care le poti folosi si ca support pentru imprimanta si scanner. E posibil sa fi nevoit sa iti inlocuiesti mobila ta veche.


Foloseste multa lumina

Cel mai simplu lucru pe care poti sa-l faci este sa luminezi camera. Tine draperiile deschise si lasa lumina sa intre. Lumina creaza iluzia de spatiu. Folosirea lampilor este recomandata.
08 Apartment Therapy 02Aranjeaza mobila pe diagonala

Un alt truc este aranjarea mobilei pe diagonala. Poti sa creezi o distragere a atentiei vizuale prin a-ti aranja mobila pe diagonala. Sparge monotonia mobilei aliniate cu peretii si creaza spatii de depozitare in spatele mobilierului. Odata mi-am depozitat toate cutiile cu articolele sportive pe care nu le mai foloseam, in spatele unei mese de toaleta pe care o pusesem pe diagonala. Nu puteai sa le vezi decat daca te uitai direct in spatele ei.

Alege un punct focal in camera

Asta este una dintre partile mele preferate ale decoratiunilor interioare: sa gasesti piesa de mobilier care va fi in centrul atentiei. Care e piesa care atrage cele mai multe priviri, pozitive bineinteles, din living-ul tau(o canapea, o masusa de cafea etc)? Daca transformi piesa respectiva in punctul focal al camerei va anima spatiul. Daca ai de exemplu un tablou foarte frumos, indreapta masa in directia respectiva.

Persian Rugs


Variaza modelul si tipul tesaturiilor din camera

Daca podeaua si mobila sunt numai din lemn, formeaza o camera plictisitoare. Dar daca arunci si cateva covorase cu specific oriental, poti inveseli camera. Intr-un dormitor, la un fotoliu, colorat cu motive geometrice(linii sau carouri), poti sa adaugi perne colorate integral intr-o singura culoare. Daca ai multe obiecte din ceramica pe rafturi, poti sa pui intre ele poze in rame facute manual. Ideea este sa incerci sa spargi monotonia si sa creezi variatie in casa ta. Sunt foarte multe optiuni prin care poti face asta. Joaca-te si gaseste pe cele care ti se potrivesc cel mai bine.

Aceste simple trucuri pot face spatiul in care traiesti sa se simta mai mare.