5 motive sa redecorezi - Tamos

27/06/2012

Daca traiesti singur, probabil ca nu trebuie sa iti gasesti justificari pentru a redecora. Dar daca imparti casa cu cineva, indiferent daca e familia sau prietenul/prietena, cel mai probabil poti sa gasesti motive sa schimbi un spatiu.

Interior Painting Mistakes

Ne-am gandit la cateva scuze pe care le poti folosi, daca ai nevoie de una, care sa justifice schimbarea culorii, schimbarea ferestrelor sau cumpararea de mobila noua.


1. Pur si simplu pentru ca vrei tu

Nu ma pot gandi la un motiv mai bun decat acesta. O noua infatisare a casei tale, poate sa iti ridice starea de spirit si sa te faca sa te simti ca nou. Nu toata lumea poate sa redecoreze doar pentru ca asa doreste, dar toti putem face schimbari mici in timp. Inainte sa iti dai seama o sa ai o casa complet schimbata si totul s-a datorat faptului ca ti-ai dorit cu adevarat.


2. Tocmai te-ai mutat intr-o casa noua

De ce ai vrea sa locuiesti intr-o casa pe care altcineva a decorat-o pentru viata lui, daca poti schimba asta? Eu sigur nu as vrea. De cateva ori m-am mutat intr-o casa noua, primul lucru pe care l-am facut, a fost sa o fac a mea. Cum sa faci asta? Poti sa schimbi tapetul dupa pereti, sa pui tablouri care te caracterizeaza si draperii care sa se potriveasca cu mobila sau patul pe care l-ai cumparat.


3. Te pregatesti sa vinzi casa

Multi oameni amana redecorarea unei case pana in momentul cand vor sa o vanda. Acum realizeaza ca chiar trebuie sa faca ceva in legatura cu vopseaua murdara si covorul inainte sa o scoata pe piata. Cu toate ca un “makeover” complet cel mai probabil nu este necesar, e recomandat sa incerci sa infrumusetezi o casa care a fost neglijata. In acest fel o sa reusesti sa o vinzi mai repede si sa primesti un pret mai bun pe casa ta.


4. Copiii au plecat

Este numit si “sindromul cuibului gol”. Vorbesc de momentul in care copii tai au crescut si au plecat la facultate sau la propria lor casa. Nu mai ai nevoie de mobila indistructibila sau de podelele de calitate industriala. Ti-ai dorit mereu un covor alb? Sau un pat cu baldachin dar credeai ca ei ar fi ras de tine? Cum suna chiar un Jacuzzi in dormitorul care tocmai s-a eliberat? Sau poate vrei sa transformi acel dormitor intr-un dressing imens doar pentru tine? Acum este sansa ta!


5. A trecut timpul peste camera copilariei tale si doresti o schimbare

Multi tineri se intorc in casa parintilor dupa ce termina facultatea – nu pentru ca isi doresc ei sau parintii. Asta este o realitate economica actuala. Sa cumpere o casa noua, este peste puterea financiara a tineretului din zilele noastre. Dar asta nu inseamna ca daca nu iti permiti o casa noua, nu poti transforma spatiul in care traiesti, sa reflecte adultul din tine. Scapa de posterele dupa perete, de colectia de ursuleti si papusi sau de colectia de masini suparate si roboti de lupta. Decoreaza spatiul pentru persoana matura care ai devenit. Te poate ajuta sa iti parasesti copilaria si sa intri in maturitate fara sa iti parasesti casa parinteasca.