5 moduri de a asorta o canapea gri cu celelalte elemente din camera - Tamos

28/07/2022
5-moduri-de-a-asorta-o-canapea-gri

Te-ai mutat într-o locuință nouă sau vrei să schimbi un pic atmosfera din living? Amenajarea unei încăperi poate fi copleșitoare, mai ales cu atâtea trenduri de stiluri de design interior care s-ar potrivi personalității tale. Partea bună e că o canapea gri este atât de versatilă încât poți să jonglezi cu stilurile de amenajare oricând îți dorești.

Poți să amplasezi o canapea extensibilă tip colțar pentru un confort sporit sau o canapea standard care să iasă în evidență prin frumusețea și eleganța sa. Oricare ar fi alegerea ta finală, iată tot ce trebuie să știi despre asortarea unei canapele gri cu celelalte elemente dintr-o cameră:


5 moduri de a asorta o canapea gri cu celelalte elemente din cameră

De ce să alegi o canapea gri pentru living-ul tău?

Ce stil de design interior se potrivește cu gri

Ce culori se asortează cu gri

Moduri de amenajare a living-ului cu o canapea gri


De ce să alegi o canapea gri pentru living-ul tău?

Mulți oameni ar crede că o canapea de culoare gri ar fi prea plictisitoare și inexpresivă pentru a face parte din amenajarea unui living. Living-ul sau sufrageria este, până la urmă, un spațiu comun din locuință unde îți petreci timpul cu familia și prietenii și, cu siguranță, nu-ți dorești ca această încăpere să fie plictisitoare. Dar nu te descuraja la auzul părerilor despre includerea unei canapele gri în living.


 • Se adaptează oricărui decor

Nuanțele de gri pot fi interesante, moderne, sofisticate, elegante, clasice și primitoare, oferindu-ți libertatea să creezi orice tip de atmosferă prin faptul că sunt atât de versatile. O canapea gri în living-ul tău poate să dea interiorului un sentiment de stabilitate și pace, o atmosferă zen.


 • Se armonizează perfect cu nuanțele naturale

În ultimul timp, oamenii au început cu preponderență să-și amenajeze locuințele folosind tonalități naturale, în special verdele prin amplasarea ghivecelor cu plante în toate încăperile. În acest context, o canapea de culoare gri poate fi combinată foarte ușor cu alte tonalități naturale utilizate pentru amenajarea și decorarea living-ului, cum ar fi: maroul, verdele sau albastrul.


 • Mai multe opțiuni de alegere

Griul este o culoare creativă nu numai pentru caracteristica sa versatilă care se armonizează perfect cu alte tonuri, ci și pentru faptul că nu este o culoare standard și poate fi găsită în mai multe variante - de la gri perlat până la o nuanță mai închisă. Astfel, eleganța griului va înfrumuseța întreaga zonă de living, canapeaua fiind un element central al camerei.


Ce stil de design interior se potrivește cu gri

Stil Eclectic Living Canapea Gri


Griul reprezintă cea mai bună definiție atunci când te gândești la o culoare neutră, nefiind nici luminos și cald ca albul, dar nici rece și sumbru ca negrul. Mai mult, griul funcționează bine pentru a scoate în evidență alte tonalități dintr-o încăpere, în special din living. Astfel, griul poate fi folosit fie pentru a tonifia o cameră, fie pentru a însufleți un spațiu din locuință. În acest caz, griul poate fi inclus în mai multe stiluri de design interior:


 • Stilul contemporan

Stilul contemporan se evidențiază tocmai prin nuanțele neutre (cu preponderență gri) și nonculorile (alb și negru) pe care le combină într-un mix liniștitor și estetic.


 • Stilul industrial

Paleta de tonalități de gri este principalul instrument pe baza căruia s-a conceput stilul industrial de amenajare a unei locuințe. Tonurile de lemn care anterior erau roșiatice sau maro pentru a scoate în evidență un stil clasic de design interior, se găsesc în diferite nuanțe de gri în stilul industrial. Pardoseala, indiferent dacă este din lemn, porțelan sau marmură, este căutată de designerii interiori în nuanțe de gri. Țesăturile utilizate pentru decorarea unei încăperi apar, totodată, în multe tonalități diferite ale griului. Deci, dacă dorești să-ți amenajezi locuința într-un stil industrial, o canapea gri pentru setarea livingului poate fi o variantă ideală.


 • Stilul clasic

Dacă vrei să aduci stilul clasic de amenajare în momentul prezent, atunci griul este culoare ideală pentru un strop de modernitate, dar, în același timp, pentru a păstra eleganța și caracteristicile stilului clasic. În plus, o canapea gri se potrivește într-un mod excelent în interioarele clasice predominante de alb și bej.


Ce culori se asortează cu gri

Canapea Gri In Tonalitati De Albastru Decor


Există mai mult de 50 de nuanțe de gri pe care ochiul uman le poate distinge și tot atât de multe motive pentru care această culoare își are locul în amenajarea unei locuințe, în special în living. Dacă te-ai întrebat cu ce culoare se potrivește griul, iată câteva combinații perfecte pentru a atinge standardele estetice dorite:


 • Gri și albastru cobalt. Frumusețea și eleganța griului este că, chiar și atunci când este folosit subtil, tot reușește să iasă în evidență, mai ales când este combinat cu o culoare strălucitoare, cum este albastrul cobalt;


 • Gri și galben. Dacă te bucuri de fiecare dată când razele soarelui se întrezăresc printre norii cenușii, atunci o să-ți placă această combinație de gri și galben. Un dormitor cu tapițerie gri și așternuturi galbene și vei avea o priveliște calmantă de fiecare dată când vei intra în cameră;
 • Gri și verde. Așa cum am discutat anterior, culorile neutre merg mână în mână cu cele naturale, creând o estetică deosebită în orice încăpere din locuință. Poți alege nuanța de cărbune a griului pe care să o asociezi cu prospețimea ghivecelor de plante verzi din living sau dormitor;


 • Gri și roșu. Imaginează-ți o cameră cu un perete alb pe care evidențiezi câteva detalii de culoare gri și adaugi un strop de roșu (cuverturi, tablouri, perne decorative etc). De la imaginație și până la practică e doar un pas!


Moduri de amenajare a living-ului cu o canapea gri

O canapea gri în living poate oferi o bază extraordinară pentru amenajarea spațiului într-un stil clasic, contemporan sau industrial. Iată cum poți să-ți stilizezi livingul cu ajutorul unei canapele gri:

 • Ia în considerare contrastul de culori care se potrivește cu o canapea gri.

Tapițeria gri a canapelei va ieși mult mai bine în evidență dacă pereții livingului sunt albi strălucitori. Pentru un impact mai subtil poți alege o canapea gri care este cu câteva nuanțe mai închisă sau deschisă (după preferințe) decât culoarea peretelui. Apoi poți să decorezi restul camerei în tonuri pastelate discrete.

 • Fii creativ cu alegerea texturilor, țesăturilor și pattern-urilor decorative

Griul are un mod aparte de a induce o senzație luxuriantă într-un living. Cu aspectul său neutru, culoare se poate retrage în fundal, permițând elementelor decorative vibrante să iasă în evidență, fără ca impactul să fie unul copleșitor. Prin combinarea texturilor, cum ar fi microfibra și catifeaua, o canapea gri poate aduce individualitate livingului din locuință.

 • O canapea gri va merge perfect alături de un șemineu în living!

Canapea Gri Semineu Stil Minimalist


Poate nu te-ai gândit până acum, dar amplasarea unui șemineu în living alături de o canapea de culoare gri, te va ajuta să setezi o atmosferă intimă și călduroasă - un loc perfect pentru petrecerea timpului de unul singur, alături de persoana iubită sau înconjurat de familie și prieteni.

 • Păstrează aceeași tonalitate neutră și curată în amenajarea living-ului

În timp ce canapeaua în sine este un jucător cheie printre celelalte piese de mobilier pentru living, este important ca restul elementelor să completeze senzația neutră și curată a griului. Griul este o alegere deosebit de bună dacă vrei să amenajezi living-ul într-un stil modern, iar combinarea unei canapele gri cu un decor la fel de curat și neutru, va pune accentul pe simplitate și eleganță.

 • Combină cu elemente decorative din lemn


Wood Motives Gray Sofa


Amenajarea unui living open space cu o canapea gri și elemente din lemn este o idee foarte bună dacă vrei să adopți un stil clasic, căruia să-i adaugi o pată de modernitate. Griul și tonalitățile rustice se completează perfect și poți completa această amenajare cu câteva ghivece cu plante.

Dacă ți se pare că o canapea gri era elementul care lipsea din proiectul de amenajare, atunci nu mai sta pe gânduri!