5 Idei pentru amenajarea DORMITORULUI UNUI ADOLESCENT

09/10/2019

Exista putine locuri in care un adolescent se poate exprima liber. Dormitorul sau este unul dintre acestea.

Adolescentii de astazi sunt constienti de valoarea decorurilor interioare si chiar pot fi la curent cu ultimele tendinte.

Decorarea camerei unui adolescent este o provocare care este cel mai bine abordata intre parinți si copii. Asta ajuta adolescentul sa aiba o anumita libertate asupra decorului camerei sale si il va ajuta sa se simta investit in rezultat. In functie de varsta si personalitatea adolescentului, design-ul dormitorului ar putea pastra ramasitele familiare ale copilariei, imbratisand sentimentul de joaca si spiritul unui spatiu pentru adulti.

Indiferent de dimensiune, dormitorul trebuie sa fie suficient de versatil pentru ca acesta sa se poata desfasura in voie, pentru a-si face temele, pentru a sta cu prietenii, a lenevi si abia in final a dormi. Toate aceste actiuni reflectand individualitatea lor.

Daca dormitorul adolescentului nu este foarte spatios, foloseste abordari creative pentru a-i fi de ajutor in mai multe scopuri. Iata cateva idei!

  •  Zona de studiu cu spatiu de depozitare deasupra si sub birou 
  •  Banca mica la marginea patului, unde prietenii se pot relaxa
  •  Tablie lipita de perete pentru a economisi spatiu
Un design indraznet

In timp ce adultii prefera un spatiu cald si culori atenuate in dormitor, adolescentii apreciaza camerele vibrant colorate, care te incarca energetic. Colorarea peretelui dormitorului are un impact destul de mare. Iata cateva idei!

  • Culori deschise si modele geometrice
  • Tapeturi in diferite modele
  • Autocolante detasabile
  • Vopsea sau un perete graffiti pentru un stil urban
  • Cuvinte preferate scrise cu neon sau marcaj iluminat
Combinand functionalitatea cu personalitatea, poate fi raspunsul pentru proiectarea unui spatiu pe care adolescentul il va iubi ani de zile. Nu conteaza daca sunt baieti sau fete, toti pot aprecia decorul cool pentru dormitor. Invitati-i sa faca brainstorming impreuna cu d-voastra pentru a proiecta un spatiu creativ si confortabil care se potriveste stilului lor unic.