3 idei inspirate de amenajare pentru un living de mici dimensiuni - Tamos

15/02/2019

Chiar daca spatiul din livingul tau nu este chiar cel mai mare din lume, asta nu inseamna ca nu poti realiza aici o poveste frumoasa, pe care sa o impartasesti cu cei dragi. Blocurile noastre au fost gandite astfel incat confortul unui spatiu lejer sa nu reprezinte neaparat o prioritate, dar ce conteaza atat timp imaginatia si creativitatea pot transforma un spatiu claustrat de 4 pereti intr-o adevarata oaza de relaxare?

Totul tine de modul in care te joci cu piesele de mobilier, cromatica principalelor elemente de decor si lumina (fie aceasta naturala sau artificiala). Asadar, daca vrei sa iti amenajezi micutul living din casa, astfel incat sa ai parte de mult mai multa libertate de miscare, te afli chiar in locul potrivit. Iata 3 lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont:

1. Lasa livingul sa respire!

Daca nu dispui de foarte mult spatiu in living, insa vrei sa il transformi intr-un loc perfect pentru socializare, grija mare la cat de multe corpuri de mobilier aduci aici. Noi iti recomandam sa te limitezi fix la strictul necesar, in ceea ce priveste corpurile de mobilier pe care vrei sa le cumperi pentru livingul tau. Asadar, limiteaza-te la strictul necesar:

  • O canapea confortabila;
  • O masuta cocheta de cafea;
  • Corpuri modulare de biblioteca;
  • Lampadar pentru o lumina calda;
  • O lustra de mici dimensiuni.

Iti recomandam sa mergi cat mai mult posibil pe alegerea unor corpuri de mobilier cu picioruse, ce transforma intregul living intr-un spatiu fluid. Mobilierul greoi, ce claustreaza prin volum si impozanta, nu este recomandat in amenajarea unui living de mici dimensiuni.

2. Cromatica deschisa - un pariu castigator

Sa trecem acum la partea cromatica a problemei. Afla ca nuantele deschise la culoare permit luminii (fie aceasta venita de afara, fie lumina calda a unui corp de iluminat) sa se reintoarca in spatiul camerei. In cazul care mergi pe varianta unor nuante inchise, afla ca risti sa obtii un efect nedorit de claustrare. Negrul, navy-ul sau verdele crud inchis sunt nuante ce absorb pur si simplu lumina dintr-un spatiu. Or daca vrei sa te bucuri de efectul unui loc bine aerisit, in care toti dragi se simt liberi sa faca ce vor, mergi cu incredere pe nuante de:

  • Crem;
  • Galben-pal;
  • Gri deschis.

Inca un lucru extrem de important: arunca o privire prin lista noastra de corpuri de mobilier cu insertii metalice si oglinzi, pentru ca aceste suprafete pot produce exact acelasi efect optic: dilata pur si simplu un spatiu, prin respingerea luminii inapoi in centrul sau.

3. Lumina naturala face ca livingul sa para mai mare

Daca ai ferestre mari la casa, uita de draperiile groase sau de cele in nuante inchise! Ai nevoie aici de draperii ce permit luminii naturale de afara sa intre cat mai bine in spatiul livingului tau micut. Daca iti place fara draperii, atunci poti foarte bine sa renunti la ele, pentru ca nimic nu se compara cu o zi de primavara in care lumina proaspata de afara inunda intregul spatiu.

Storurile romane sunt o alegere excelenta pentru un living de dimensiuni reduse, insa atentie cum integrezi acest element de decor cu linii specifice in decorul intregului spatiu.

Fii liber sa iti transformi livingul micut intr-o oaza de relaxare si confort, prin doar cateva mici trucuri de amenajare si obiecte de mobilier alese intr-un mod inspirat de pe tamos.ro!