Feng Shui in bucataria ta

08/07/2012

Originile bucatariei sunt mai vechi decat Feng Shui-ul insusi, dar indiferent de epoca, aceasta s-a bazat pe folosirea a doua elemente primordiale: Apa si Focul, care ajuta la transformarea materiilor prime in alimente si mancaruri delicioase. In afara de Apa si Foc, in Feng Shui mai sunt identificate alte trei elemente: Pamantul, Metalul si Lemnul.
Intr-o bucatarie, Focul se reprezinta cu ajutorul aragazului, cuptorului si chiar a cuptorului cu microunde. Apa este reprezentata de chiuvete, robinete si frigirdere. Elementul Pamant (care sprijina stabilitatea si izolarea pentru excesul de Foc) se reprezinta cu ceramica, marmola si granit. Metalul se poate identifica cu ustensilele de bucatarie, iar elementul Lemn ( nu se refera la material) poate aparea in forma de ierburi aromatice a cerei prezenta este foarte pozitiva in casa noastra. Totodata, lemnul este prezent in bucataria ta prin mobila de bucatarie, care ar trebuie sa aiba o nuanta cat mai naturala.


Cum apa si focul se gasesc mereu in bucatarie, trebuie sa evitam excesul acestor doua elemente. Asadar, rosul trebuie folosit cu moderatie, la fel si albastrul, culoare pe care nu o asociem cu nimic comestibil si care, de obicei, micsoreaza pofta noastra de mancare. Culorile cele mai indicate pentru peretii bucatariei noastre sunt galbenul si culorile naturale ( reprezinta elementul Pamant) sau, de forma alternanta tonuri de verde (ce reprezinta elementul Lemn).

Locatia bucatariei

Pozitia bucatariei in casa noastre are o foarte mare importanta. Trebuie sa fie aproape de intrare, dar nu ar trebui sa se vada de la usa principala.  Nu este foarte indicat ca usa bucatariei sa se afle langa, sau in fata baii. E clar ca energiile acestor incaperi sunt incompatibile. Solutia cea mai simpla consista in a mentiine usile acestor doua incaperi inchise, si in special cea a baii. Daca spatiul ne permite asezarea unei plante in mijloc, mult mai bine.