Cum să asigurăm confortul în camera copilului: 3 soluții ingenioase

30/08/2023
Cum sa asiguram confortul in camera copilului

Când amenajezi camera copilului, nu te concentrezi doar pe estetica acesteia, ci și pe a face cât mai confortabilă pentru cel mic. O astfel de misiune nu este întotdeauna ușoară, nu doar pentru că de multe ori implică amenajarea unei camere care să poată fi folosită în diverse scopuri și care să aibă suficient spațiu de depozitare pentru toate hainele, jucăriile și celelalte obiecte de care cel mic nu se poate despărți, ci și pentru că trebuie neapărat să ții cont și de preferințele acestuia, care este posibil să se schimbe mai repede decât te-ai gândi. 

Nu-ți face griji: există diverse soluții la care poți apela pentru a crea un spațiu plăcut, funcțional și confortabil pentru copilul tău, indiferent de vârsta acestuia, iar în acest articol îți vom vorbi despre câteva dintre acestea. 

1. Optează pentru un dormitor pe colț 

Dacă micuțul tău a ajuns la vârsta în care poate dormi într-un pat pentru „copii mari” și ai început să te gândești ce fel de set de dormitoare pentru copii ar trebui să pui în camera sa, ia în considerare ideea de a achiziționa un dormitor pe colț. Este soluția perfectă, în special pentru acele situații în care camera copilului va fi utilizată nu doar pentru somn, ci și ca birou sau loc de joacă. 

În primul rând, se creează mai mult spațiu, iar camera va părea mai mare. În al doilea rând, astfel de dormitoare sunt foarte funcționale și practice. Au un design compact, pot fi configurate pentru a se potrivi perfect camerei în care urmează să fie amplasate și nevoilor copilului tău și oferă spațiu de depozitare generos.

În plus, este tipul de mobilier care poate crește odată cu copilul tău, ceea ce înseamnă că nu va trebui să-l schimbi prea curând și poți să investești fără griji într-un set de dormitor de o calitate cât mai bună, chiar dacă este mai costisitor. 


2. Alege soluții de depozitare inteligente

Când vine vorba de spațiul de depozitare din camera copilului, trebuie să dai dovadă de foarte multă ingeniozitate. Nu vrei să aglomerezi camera cu o mulțime de piese de mobilier - o face să pară mai mică și cel mic nu va mai avea prea mult la spațiu la dispoziție pentru a se juca ori pentru a învăța. În același timp, hainele, jucăriile, cărțile și toate celelalte comori ale copilului au nevoie de un loc al lor. 

Este deci esențial să încerci să valorifici din plin orice spațiu deja disponibil sau să folosești mobilier funcțional. Un pat prevăzut cu sertare, rafturile suspendate, cutiile de depozitare care pot fi, după caz, fie păstrate sub pat, fie undeva pe dulap, unde vor încurca pe nimeni, fără a afecta estetica spațiului, scaunele sau băncile cu spațiu de depozitare sunt doar câteva exemple de soluții la care poți apela pentru a maximiza spațiul din camera copilului.  


3. Împarte camera în zone special destinate anumitor activități

Crearea de zone specifice în camera copilului este, de asemenea, importantă pentru a organiza spațiul și a crea un mediu funcțional și plăcut. În funcție de nevoile copilului, se pot crea zone separate pentru studiu, joacă, somn etc. De exemplu, dacă ai un copil ce iubește să citească, poți crea o zonă de lectură confortabilă, cu o canapea sau un fotoliu și o bibliotecă. Dacă este pasionat de desen sau pictură, îi poți oferi un birou cu spațiu suficient pentru a lucra și pentru a depozita materialele de artă.

Aceste zone distincte ajută la organizarea spațiului și permit copilului să se concentreze atunci când învață sau să se relaxeze și să se joace într-un mediu dedicat, dar contribuie și la amenajarea unui spațiu confortabil și plăcut.

Amenajarea unei camere confortabile, dar în același timp funcțională pentru copilul tău poate părea o misiune dificil de îndeplinit, dar nu este deloc așa. Trebuie doar să acorzi mare atenție alegerilor pe care le faci când vine vorba de designul acestuia, în special a mobilierului. Nu uita să ții cont de preferințele copilului tău. La urma urmei, el este cel care o va folosi. 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu