Casa in verde. Linistitoare, energetica si pasnica

05/07/2012

Putine culori sunt la fel de proaspete si naturale ca verdele. Verdele simbolizeaza renasterea, reinoirea si cresterea. Este linistitor, energic si pasnic. Pentru toate aceste motive, dar si pentru multe altele, verdele a ramas una dintre cele mai populare culori folosite in decoratiunile interioare.

Verdele vine intr-o mare varietate de tonuri si forme. De la nuante apoase, pana la verdele de lamanie si pana la verdele smaraldelor. Partea cea mai frumoasa, este ca datorita faptului ca verdele este o culoare neutra, formele si tonurile lui se potrivesc cu orice alta culoare.

Combinatii folosind culoarea verde

Verde si alb: o combinatie proaspata, usoara si placuta ochiului. Combinatie perfecta pentru mobila de dormitor dar si pentru mobila de living.


Verde si maro: aminteste de natura. Daca combinati mai multe nuante de verde cu maro, se creaza o atmosfera calda si comoda.


Verde si roz: una dintre cele mai clasice combinatii de culori. Foloseste o nuanta moale de verde daca ai de gand sa-l combini cu roz. In aceasta combinatie, accente auri ofera spatiului o infatisare fermecata.


Verde si rosu: o combinatie foarte frumoasa. Incearca doar sa nu folosesti prea multe accente lucioase(sa nu creezi o atmosfera de Craciun pentru tot anul).


Verde si negru: aceasta combinatie da senzatia de lux si sofisticat. Negrul se potriveste in special la canapele, coltare si alte accesorii.


Verde si albastru: daca aceasta combinatie se potriveste in natura, sigur o sa se potriveasca si in casa ta.


Cel mai important lucru de retinut referitor la culoarea verde este ca e foarte versatila. Daca te gandesti daca se potriveste cu mobila din casa ta, raspunsul cel mai probabil este ca da.