Coltarul in bucatarie: avantaje si dezavantaje - Tamos

15/10/2012
Coltarul in bucatarie: avantaje si dezavantaje

Bucătăria este cunoscută ca fiind cea mai aglomerată cameră din casă și deloc un loc unde te-ai putea relaxeza. Adăugând un colțar de bucătărie, poți crea un ambient confortabil și familiar, unde oamenii se vor bucura să petreacă mai mult timp împreună și, în același timp, poți economisi destul de mult spațiu. Fie că vrei să petreci ceva timp cu partenerul tău în timp ce gătești o masă delicioasă împreună sau să fii cu ochii pe copii în timp ce pregătești cina, a avea o canapea în bucătărie adaugă un nou aspect.

Colțarele de bucătărie au devenit piese de mobilier moderne, care sunt utilizate pentru a optimiza spațiul din bucătărie, pentru a delimita anumite zone și pentru a suplimenta spațiul de depozitare. Cu alte cuvinte au același rol cu cel al unor colțare living, eventual colțare extensibile, în living-uri, mai ales în cele open space. Spre deosebire de o masă de bucătărie cu scaune, colțarele de bucătărie rezolvă mai multe probleme în același timp: spațiu mic, loc pentru depozitare, delimitarea zonelor.  

 

Avantajele colțarului în bucătărie 

În trecut, abordarea colțarului de bucatarie era total diferită, aceasta era o piesă de mobilier învechită, incomodă și cu o tapițerie anostă. În ciuda ideilor preconcepute, un colțar a devenit ideal într-un spațiu mic. Acoperă bine o zonă neutilizată, oferă confort și îmbunătățește estetica camerei. Pe lângă funcționalitate, colțarul are rolul de a completa și înveseli atmosfera din bucătărie. Culorile vii, modelele de pe perne pot constitui elemente cheie în designul acesteia. 

Folosește spațiul corect - colțurile din bucătării sunt adesea singurul spațiu care nu este utilizat, în special în bucătăriile mari sau medii. Prin urmare, poziționarea spațiului de luat masa sau de relaxare poate crea o zonă bine definită, care nu influențează utilizarea generală a spațiului de bucătărie.

Ocupă puțin spațiu - prin utilizarea colțarului de colț, puteți avea o zonă care ocupă mult mai puțin spațiu decât scaunele de bucătărie.

Modelele modulare câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece datorită modularității lor, au ajuns să fie universale. Secretul acestei popularități îl reprezintă modelele versatile pe care le puteți schimba sau chiar elimina. Acest lucru este foarte convenabil atunci când trebuie să schimbați colțul din dreapta spre stânga sau invers. În ciuda tuturor farmecelor acestei opțiuni, există și limitări. Deoarece piesele nu sunt prinse cu nimic între ele, se deplasează ușor se formează goluri. La un anumit timp, va trebui să le împingi la locul lor.

Un motiv des întâlnit pentru care ar trebui să alegi un colțar este faptul că acesta este bun la delimitarea anumitor zone din casă. De exemplu, poți să utilizezi un colțar pentru a delimita bucătăria de living, în cazul în care este open space, sau chiar zona de servit masa de restul bucătăriei. Cu orice colțar de bucătărie te poți juca cu spațiul așa cum îți dorești.

 

Dezavantajele colțarului în bucătărie

Principalul dezavantaj pentru montajul unui colțar în bucătărie este că proiectarea unei bucătării cu o canapea implică plasarea unei piese de mobilier destul de voluminoase. Nu este garantat că va intra în fiecare bucătărie.

Al doilea dezavantaj este tapițeria care se poate murdări ușor din cauza aburului din bucătărie. Trebuie să renunți la țesăturile ușoare, pe care sunt vizibile toate petele. Stropi de grăsime, apă și alte surse de contaminare vor fi întotdeauna prezente într-o bucătărie. Cea mai bună alegere va fi un colțar bucătărie cu o suprafață din piele care poate fi ușor spălată. Și o astfel de piesă de mobilier este de obicei mai scumpă.


Canapea Coltar Bucatarie Open Space Tamos


Tipuri de colțar modular: 

Canapeaua tradiționala sau, mai bIne zis, bancuța, este perfectă pentru zona bucătăriei. În ciuda dimensiunilor mici și a formei puțin mai rigide, poate fi foarte convenabilă, atractiv și chiar funcțională. Dacă în jurul mesei completați cu scaune de aceeași tapițerie, va fi o compoziție de luat masa destul de decentă și confortabilă, care, în plus, va fi foarte compactă.

Colțarul în formă de L este cel mai optim, mai ales dacă spațiul pentru acesta este limitat. Se apropie de perete, ceea ce permite salvarea celui mai mare spațiu pentru masa de bucătărie. Spatele unor astfel de modele are o grosime mică, dar o înălțime decentă, ceea ce îl face foarte confortabil. O laterală este adesea mai lungă decât cealaltă, dar acest lucru este ușor de rezolvat atunci când cumpărați produsul. Producătorul va scurta cu ușurință o aripă în funcție de necesitate.

Modelele semicirculare sunt foarte asemănătoare cu cele în forma de L. Faptul că are ambele laturi disponibile pentru a fi utilizate pe post de pat, îl face preferatul familiilor. Astfel, o formă semicirculară este mai încăpătoare. 

Pentru o bucătărie modernă cele mai potrivite sunt colțarele din piele, eventual cu accesorii din metal, pentru că pot deveni punctul central al unei amenajări și pot fi adaptate mai multor stiluri de design. Pe când un set cu masă și colțar din lemn, cu tapițerie din material textil, în culori vibrante sau cu un anumit imprimeu este potrivit pentru o bucătărie decorată în stil tradițional.

Important însă, este să alegi colțarul potrivit bugetului tău. La urma urmei, orice model ai alege, vei constata că economisești astfel foarte mult spațiu, iar bucătăria ta va deveni locul în care nu doar prepari cele mai delicioase feluri de mâncare, ci și un spațiu pentru relaxare și socializare.