Amenajarea unei bucătării lungi și înguste: 5 secrete - Tamos

14/02/2023

Bucătăriile pot avea mai multe forme și dimensiuni, iar amenajarea acestora depinde foarte mult de aceste criterii. Cele mai multe dintre bucătăriile de bloc sunt lungi și înguste, iar acest lucru poate constitui uneori un ușor dezavantaj. Află cum poți amenaja într-un mod cât mai eficient o astfel de bucătărie și care sunt secretele care te pot ajuta să te bucuri de o bucătărie ca în reviste. 


Optează pentru mobilier suspendat

Un mod foarte bun de a amenaja o bucătărie îngustă și lungă este folosirea mobilierului suspendat. Cel mai adesea, mobila suspendată pentru bucătărie are un efect special pentru că ea are o contribuție importantă în uniformizarea aspectului. Astfel, în loc să ai o bucătărie plină în partea inferioară a acesteia, te bucuri de continuitate atât la nivel inferior, cât și superior. 

Mobilierul suspendat ajută foarte mult și prin faptul că oferă mai mult spațiu de depozitare, iar acest lucru poate fi de ajutor, mai ales în cazul unei bucătării de dimensiuni relativ mici. Mobilierul suspendat se fixează foarte bine în perete, iar în acest fel poți depozita în partea superioară o multitudine de produse specifice bucătăriei, cum ar fi vesela sau paharele. 


Folosește mobilier în culori deschise

Este cunoscut faptul că o bucătărie luminoasă pare întotdeauna mai mare, așa că alege pentru bucătărie o nuanță cât mai deschisă. Dacă nu vrei o bucătărie simplă, albă, atunci ar trebui să știi că există o multitudine de nuanțe din care poți alege. Verdele, galbenul sau rozul sunt doar câteva dintre opțiunile nonconformiste, pe lângă nuanțele considerate a fi deja clasice, precum bejul, maro sau negru. 

De asemenea, dacă vrei să îndrăznești și mai mult, poți opta pentru nuanțe fine de lila și lavandă, însă având grijă să nu accentuezi foarte mult culoarea, pentru că o nuanță prea închisă va închide foarte mult spațiul bucătăriei.


Alege o culoare deschisă pentru pereți

Pereții bucătăriei trebuie, de asemenea, să ajute la obținerea unui aspect luminos. Alege așadar nuanțe  de bej, crem sau gri, pe care să le combini cu mobilierul și restul decorațiunilor din bucătăria ta. Pereții pot fi acoperiți cu vopsea lavabilă, cu tencuială decorativă, cu marmură, granit sau travertin, dar și cu elemente din lemn, precum lambriul. 

Piatra naturală are un efect deosebit în acest caz, deoarece strălucirea conferită prin lustruirea plăcilor are rolul de a reflecta lumina la interior. 

De asemenea folosește o singură culoare pentru pereți, pentru a nu încărca spațiul foarte mult din punct de vedere vizual.


Folosește electrocasnice incorporabile

Un aspect important în cazul oricăror tipuri de bucătării constă în electrocasnicele folosite și în dimensiunile acestora. De cele mai multe ori bucătăriile înguste și lungi permit o amenajare cât mai compactă, iar ideea de electrocasnice incorporabile pare a fi cea mai la îndemână. Acestea pot fi integrate și uneori mascate cu ajutorul mobilierului, situație în care spațiul devine astfel mai eficient folosit. 

Frigiderul, mașina de spălat rufe sau haine și uneori cuptorul cu microunde, fiecare dintre aceste produse vor putea fi utilizate fără a necesita compromisuri, în vreme ce bucătăria va arăta cu adevărat minunat.


Folosește organizatoare și polițe 

Pentru o organizare cât mai eficientă a spațiului se recomandă folosirea unor elemente care să contribuie la delimitarea produselor de bucătărie. Principiul este inspirat din stilul scandinav, acolo unde fiecare obiect electrocasnic are un rol foarte bine definit. 

O poliță pentru ghivecele cu flori aromatice, un panou pentru ustensile sau câteva rafturi pentru oale și veselă pot fi soluții minunate prin care se poate amenaja o bucătărie lungă și îngustă.

Alegerea sistemului corect de amenajare te poate ajuta să îți transformi bucătăria într-un spațiu primitor și estetic, chiar și în ciuda micilor provocări cu care te-ai putea confrunta la nivel de spațiu. 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu