Patul este cel mai important obiect de mobilier din locuință, dacă ne gândim la timpul petrecut zilnic în el. În pat dormi, dar te și relaxezi, citești și stai cu partenerul. Confortul patului este esențial pentru calitatea somnului și, implicit, a vieții. Dacă nu dormi bine, nu poți realiza activitățile la nivelul optim. Corpul și psihicul au de suferit și, în timp, te poți îmbolnăvi.
Chiar dacă ai ales un pat bun în magazin, acesta se poate dovedi mai puțin confortabil decât credeai. Există, din fericire, anumite trucuri care te ajută să ai un pat mai confortabil și relaxant.
Un pat pentru dormitor trebuie să aibă o saltea de calitate și rezistentă. Totuși, uneori salteaua se dovedește nepotrivită pentru tine. Poate fi prea moale, prea tare ori poate distribui greutatea inegal. Și modul în care se ventilează și distribuie căldura este important. Dacă îți place să dormi la temperaturi reduse sau locuiești într-o zonă cu climă caldă, alege o saltea care permite difuzarea rapidă a căldurii și care facilitează ventilația. În schimb, dacă ești genul care noaptea simte nevoia de pilote groase și căldură, atunci o saltea care menține căldura este mai potrivită.
Topperul este un fel de saltea subțire care se așează deasupra saltelei patului. Este formată din diferite straturi de material și are rolul de a oferi un plus de confort, proteja salteaua de uzură și, în funcție de model, facilita ventilația și proteja de acarieni. Există multe modele de toppere, unele având în compoziție ion de argint sau diverse substanțe naturale, ca extractul de aloe. Rolul acestora este de a inhiba dezvoltarea microbilor și relaxa. Topperul este util dacă salteaua ți se pare prea moale ori tare, dar și dacă aceasta se lasă prea mult într-un loc. Alegerea unui model potrivit te scapă de neplăceri și te ajută să dormi bine.
Dacă ți-e greu să găsești poziția confortabilă de somn sau te trezești cu dureri, o pernă de corp ar putea fi soluția pentru tine. În general, pernele de corp au 80-100 cm lungime și 40-50 cm grosime. Sunt ideale pentru dormitul pe o parte, pentru că îți susțin o parte din greutate. Practic, îmbrățișezi perna și ușurezi presiunea pe articulații. Dacă nu consideri neceară o pernă pentru corp, încearcă măcar să dormi cu o pernă mică între genunchi. Vei vedea că este mult mai confortabil pentru picioare, bazin și coloana vertebrală.
Păturile cu încălzire au circuite electrice care produc căldură. Ele se conectează la priză și au diferite trepte de temperatură. Sunt sigure și pot fi spălate după ce îndepărtezi cablul de alimentare. Căldura te poate ajuta să adormi mai ușor, în special după ce ai fost afară, în frig, sau după ce ai făcut baie și simți că este cam răcoare. În plus, căldura păturii înmoaie saltelele prea tari, astfel că te poți relaxa pe deplin.
Paturile cu arcuri oferă susținere bună, dar au și un inconvenient: odată ce arcurile se uzează, confortul are de suferit. Verifică arcurile, în special dacă patul scârțâie, trosnește sau salteaua se lasă ori este mai fermă în anumite locuri. În general, după 10 ani de utilizare, arcurile trebuie verificate. Schimbă arcurile uzate, lăsate sau strâmbe cu unele noi. Dacă designul patului permite, poți profita de ocazie pentru a întoarce salteaua, astfel încât să se uzeze uniform.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu