Living in stil scandinav: reguli, idei de amenajare si produse recomandate - Tamos

17/05/2022
Living in stil scandinav

Descoperă în cele ce urmează cum să îți amenajezi livingul în stil scandinav, ce reguli trebuie respectate și care sunt ideile noastre de amenajare.


Stilul scandinav: Ce este?

Living în stil scandinav: Reguli de urmat

Alegerea pieselor multifuncționale și simple

Prioritizarea confortului și a atmosferei hygge

Idei de amenajare a unui living în stil scandinav

Amenajarea unui living în stil scandinav: 5 produse recomandate

Masa Mateo

Măsuța Adventure

Măsuța Shila

Canapea extensibilă Magis

Canapea extensibilă Forma


Stilul scandinav: Ce este?

Stilul scandinav apare prin anii ‘50, reprezentând o adevărată filosofie de viață pentru nordici și nu doar un stil de amenajare interioară. În contrast cu trendurile din restul Europei, axate pe lux și design-uri complexe, principiile care au stat la baza traiului scandinav erau simplitatea, conectarea la natură, confortul, sustenabilitatea, eleganța și minimalismul.

Mobilierul modern, din materiale naturale și multifuncțional este caracteristic amenajărilor nordice, iar iluminatul este din plin, cald și armonios. Atmosfera este una relaxantă, calmă, iar sentimentul de „acasă” te învăluie la fiecare pas. Încăperile sunt aerisite, luminoase, iar plantele și decorațiunile creează un ambient unic și special.

Livingul amenajat în stil scandinav inspiră hygge - așa cum danezilor le place să-l numească - acel sentiment de plăcere, confort și liniște pe care doar acasă la tine poți să-l ai, alături de cei dragi. Mobilierul prezintă linii clare, simple, iar finisajele sunt neutre, adesea texturate și originale.

Living în stil scandinav: Reguli de urmat

Integrarea nonculorilor și a culorilor neutre

Amenajările în stil scandinav au finisaje preponderent albe sau în nuanțe neutre, de bej, crem, maro deschis sau gri. Cromatica amintește într-un fel de ținuturile reci și întunecate din nord, însă ici-colo apar și pete de culoare - verde, albastru.

O paletă deschisă de culori este alegerea ideală pentru spațiile care se vor a fi luminoase și aerisite. Astfel, sufrageria cu design scandinav, indiferent de dimensiunile ei, va părea încăpătoare și deloc aglomerată.


Alegerea pieselor multifuncționale și simple

Stilul scandinav se potrivește foarte bine locuințelor de dimensiuni reduse, de aceea piesele de mobilier sunt multifuncționale. Măsuța de cafea are spațiu de depozitare, canapeaua este extensibilă, dacă există pereți separatori aceștia vor avea rafturi.

De asemenea, mobilierul are finisaje simple, linii clare, forme inspirate din natură și adesea nestilizate. Lemnul și piatra, metalele și sticla sunt materiale adesea întâlnite, dar caracteristica principală este sustenabilitatea. Nordicii folosesc doar strictul necesar, risipa se evită, iar reciclarea și transformarea sunt încurajate.

Prioritizarea confortului și a atmosferei hygge

Hygge este un sentiment de armonie și pace interioară asociată locurilor, oamenilor și lucrurilor care ne fac să ne simțim „acasă”. Texturile catifelate, cănile preferate care ne încălzesc mâinile dimineața și ne bucură simțurile cu aromele băuturilor fierbinți, cartea bună care ne așteaptă toată ziua pe canapea, mirosul lumânărilor parfumate și lumina difuză care ne transportă într-o îmbietoare visare cu ochii deschiși…

Fiecare living este unic, poartă amprenta celor dragi și a amintirilor pe care le construim alături de aceștia. Parchetul din lemn natural, măsuța de cafea pe care stau revistele preferate și planurile de vacanță, plantele verzi care dau o notă de prospețime încăperii, ferestrele mari prin care privești cerul și zâmbetul apare de la sine sau un perete plin cu fotografii și suveniruri pot aduce hygge în orice living.

Idei de amenajare a unui living în stil scandinav

Living SYSTEM 225 Oak  Alb Gloss FARA BAR Mic Op

- Lasă cât mai multă lumină naturală să intre în living, iar seara compensează prin multiple surse de lumină ambientală, precum lumânări, lămpi, lampadare, aplice, lustre etc.

- Creează un loc special amenajat pentru citit, compus dintr-un fotoliu confortabil, o lampă cu picior și o mini bibliotecă.

- Dacă spațiul este generos, amenajează un living cu șemineu.

- Decorează livingul cu plante verzi și obiecte minimaliste de decor.

Canapeaua sau colțarul reprezintă piesa centrală a livingului, așa că amenajeaz-o cât mai frumos, cu perne decorative și țesături din lână care să te încălzească la nevoie.

- Adaugă un fotoliu sau două dacă spațiul îți permite.

- Măsuța de cafea este nelipsită din decorul scandinav. Variantele dreptunghiulare sau cu blat rotund se regăsesc cel mai des în amenajările nordice.

- Completează livingul cu o comodă joasă care poate fi utilizată ca spațiu de depozitare, dar și ca suport pentru micile decorațiuni.

- Așază un covoraș pufos în dreptul canapelei pentru un confort sporit.

- O variantă populară de amenajare o constituie pereții albi decorați cu fotografii sau ilustrații alb-negru.
Amenajarea unui living în stil scandinav: 5 produse recomandate

Masuta Mateo


Masa Mateo


O masă simplă, din lemn de fag, este ideală pentru un living în stil scandinav. Realizată în Polonia, într-o nuanță închisă, ușor de asortat oricărui design, masa Mateo este potrivită unei sufragerii în care vrei să-ți întâmpini prietenii sau rudele. 

Cu un design modern, minimalist, piesa de mobilier furnizează suficient spațiu, cu o lățime de 80 cm și o lungime totală între 140 și 180 cm, în funcție de model.

Masuta Adventure

Masuta Adventure


Această măsuță de cafea prezintă un model original, realizat din PAL cu aspect de lemn de nuc și decor din sticlă de culoare neagră. Cu o lungime de 110 cm și o lățime de 70 cm, piesa de mobilier este ideală pentru completarea unei amenajări scandinave în living. 

Spațiul de depozitare suplimentar poate fi utilizat pentru reviste, cărți, agende și alte lucrușoare practice, ținând cont de multifuncționalitatea specifică nordicilor. De asemenea, măsuța poate fi comandată pe varianta alb+negru.

Masuta Shila

Masuta ShilaBlaturile rotunjite sunt adesea întâlnite în amenajările în stil scandinav. Acestea sunt elegante și inspiră un sentiment de confort. Măsuța Shila nu face excepție, fiind compusă dintr-un blat din PAL cu aspect de lemn de nuc, două polițe din sticlă neagră ce se suprapun vizual și picioare din metal cu finisaj cromat.

Dimensiunile reduse o fac ideală pentru o amenajare în stil scandinav minimalist, iar polițele din sticlă asigură spații de depozitare suplimentare.

Canapea Magis

Canapea Magis


Canapeaua Magis din imagine este varianta din stofă Etna 85, într-o frumoasă culoare de turcoaz închis, ce ne poate duce cu gândul la apele înghețate și tulburi ale nordului. În ton cu principiul multifuncționalității, această canapea extensibilă cu trei locuri poate deveni, la nevoie, pat pentru două persoane. 

Gama Magis vine cu mai multe variante de culori și modele. Astfel, în aceeași nuanță poți găsi colțarul extensibil, dar și fotoliile fixe Magis, pentru o amenajare completă a livingului.


Canapea Forma

Canapea Forma


Canapeaua extensibilă Forma este o altă variantă potrivită unui living în stil scandinav. Culoarea neutră și aspectul texturat creează un pattern frumos și primitor. Acesta invită la relaxare și discuții nesfârșite cu prietenii, iar dacă orele târzii vă iau pe nepregătite, nu uita de multifuncționalitatea mobilierului, care devine la nevoie un pat confortabil.

Pentru o amenajare completă, achiziționează canapeaua împreună cu fotoliul Forma, varianta stofă Yuma 28. 

Ține cont de sfaturile noastre de amenajare și vei avea un living în stil scandinav, așa cum visezi!
Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu