Tablouri printate - Tamos

26/03/2014
Tablouri printate

Impatimitii colectionari de arta autentica sunt probabil indignati la expunerea  unei copii printate a unui tablou renumit, insa  la fel de mult ar putea sa le placa faptul ca pot avea o copie  mai mult decat fidela a artei mult indragite la un pret rezonabil. Exista magazine specializate care intr-un timp scurt iti aduc acasa  o  Mona Lisa.

Tablourile printate pe canvas  special care imita foarte bine panza  de pictura  sunt intr-o continua ascensiune.  Fie ca reprezinta  peisaje din natura, fotografii ale celebritatilor sau tablouri ale unor autori mai putin cunoscuti, fie ca reprezinta  tablouri celebre printurile isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta in decoratiunile destinate spatiilor rezidentiale sau urbane.

In functie de rezolutia aleasa, de gradul de luciu al suprafetei, de materialul pe care este imprimat   se determina calitatea  imaginii redate de tablourile printate.

Mai mult, in functie de dimensiunea spatiului un tablou poate fi marit si printat pe multicanvas adica mai multe tablouri care alcatuiesc o imagine.

Tablourile nu mai sunt neaparat inramate clasic cu  rama la vedere. Panza printata se fixeaza pe sasiuri ascunse, care trebuie sa fie din lemn de calitate si sa  nu lucreze in timp astfel incat tabloul sa nu se deformeze.