Idei de bucatarii moderne: cum alegi un mobilier compact si functional

27/05/2018

Bucataria este spatiul unde dam nastere fanteziilor culinare si totodata este locul in care se consolideaza relatiile dintre membrii familiei.

Fie ca esti pe lista celor care isi pun in practica talentul de bucatar, sau daca bucataria iti serveste drept spatiu in care te intalnesti cu toti ai casei pentru a discuta si a va amuza, modul in care arata aceasta camera e important. Ea trebuie sa fie si utila, dar si sa creeze o atmosfera placuta, in acelasi timp. Asadar, iti spunem cum alegi mobila pentru bucatarii moderne si functionale!

  1. Analizeaza configuratia spatiului

Atunci cand vrei sa ai o bucatarie practica, dar nu esti dispus sa compromiti partea sa estetica, trebuie sa analizezi configuratia spatiului si sa iti creezi un “plan de atac”. Pozitionarea mobilierului in spatiu este un criteriu care face diferenta intre o bucatarie bine organizata si una extrem de aglomerata, atat fizic cat si vizual. Asadar, primul pas in amenajarea bucatariei tale este sa iti imaginezi cum anume ar trebui sa fie dispus mobilierul.

2. Integreaza spatii de depozitare fara usi

Spatiile de depozitare deschise reprezinta o idee smart de amenjare a bucatariei, mai ales daca aceasta nu este foarte spatioasa. Dulapurile impunatoare aglomereaza spatiul si poate ta senzatia de camera amenajata fara bun gust, asa ca politele sau dulapurile fara usi sunt ideale deoarece, cu putina creativitate, poti aseza pe ele farfurii colorate sau pahare, in asa fel incat vesela sa devina un accesoriu atractiv de decor!

3. Alege corpuri de mobilier care permit incastrarea ledurilor

Desi lumina nu este luata in calcul ca fiind un element de design, trebuie sa stii ca utilizarea corecta a acesteia are potentialul de a schimba complet aspectul unei camere. Astfel, orienteaza-te catre piese de mobilier care permit incastrarea ledurilor, sau pozitionarea corespunzatoare a altor tipuri de corpuri de iluminat.

4. Extinde-ti bucataria

Ai o bucatarie open-space? Atunci ai voie sa “fortezi limitele”! Ai inteles bine: daca vrei o bucatarie moderna si functionala, poti apela la o solutie foarte buna, constand in faptul ca poti extinde suprafata acestei camere. Cum poti face acest lucru? O prima idee ar fi sa integrezi un bar, care poate fi considerat loc comun pentru living si pentru bucatarie.

5. Foloseste spatiul de pe pereti

Un pont pe care poti sa-l folosesti in special daca ai o bucatarie mica si ingusta consta in maximizarea spatiului disponibil de-a lungul peretilor. Inspirandu-te din designul bucatariilor marilor restaurante si transforma recipientele pentru gatit in decoratiuni..de perete! In acest mod, vei avea loc de depozitare pentru instrumetele de gatit indispensabile, pe care le vei agata pe perete intr-o maniera cat mai creativa!

Noi te putem ajuta sa ai bucataria la care ai visat mereu, indiferent cum ar arata aceasta pentru tine. Asadar, te invitam sa vizualizezi catalogul nostru de produse sau sa ne contactezi pentru a te consilia in alegerea celui mai potrivit mobilier pentru nevoile tale!