Dormitor modern cu influente minimaliste - Tamos

27/06/2012
Dormitor modern cu influente minimaliste

Ideile de dormitor modern cu tenta contemporană pot face o mare schimbare de stil în dormitor. Această schimbare depinde, de asemenea, de folosirea materialelor potrivite, de combinațiile de culori și de alegerea unui design elegant, care are ca rezultat un amestec eficient de vechi și nou.

Cu toate acestea, când vine vorba de dormitoare moderne aveți grijă să nu exagerați. Rețineți că stilul modern se poate simți uneori strict, așa că echilibrați acest lucru introducând căldură prin multă textură, lemn și iluminare pentru mai mult interes.

 

Dormitor modern cu influențe minimaliste

Diferența dintre dormitorul modern și cel contemporan

Elemente specifice stilului modern în dormitor

Lemnul

Lumina

Culori

Influente minimaliste în dormitorul modern

 

 

Diferența dintre dormitorul modern și cel contemporan

Există multe diferențe care disting designul modern de cel contemporan. Designul modern se referă la o eră care a trecut, în timp ce designul contemporan se referă la prezent și viitor.

Accesoriile și articolele de decor, cum ar fi gresia, statuile și ceramica, toate tind să aibă o funcție definită în aceste modele. Mobilierul este adesea construit oferind o senzație estetică vizuală plăcută și un spațiu de aerisire necesar. Modelele moderne de dormitoare sunt, în mare parte, recunoscute după interioarele simple și culorile naturale.

Designul contemporan se potrivește adesea formelor și culorilor mai stricte, cum ar fi negrul, albul și griul. Dacă designul necesită culoare, acestea merg bine cu tonalitățile pure, saturate, cum ar fi roșul, indigo sau portocaliul. Culorile designului modern au o nuanță mai pământească și prezintă nuanțe precum rugina, turcoazul, maroul și verde măsliniu.

Pe de altă parte, modelele de dormitoare contemporane nu sunt definite de vreun moment anume și continuă să se schimbe, inspirându-se din modernism și din alte stiluri globale, ceea ce le face mult mai greu de catalogat. Pot fi foarte elaborate, deoarece sunt idei derivate din epoci diferite și sunt în continuă schimbare, dar în general decorațiunile exagerate nu sunt atât de apreciate în acest design.  

 

Picture Modern Bed 


Dormitoare moderne se îndreaptă frecvent către designul liniilor curate atunci când vine vorba de detalii de finisare, în timp ce cel contemporan se concentrează pe curbe. Deoarece modelele contemporane preiau multe idei din noile tendințe, au un design foarte elaborat care, de obicei, oferă o multitudine de opțiuni.

Cele mai bune modele de dormitor modern încorporează finisaje cu mult lemn, piele și texturi, adesea chiar îmbinate între ele. Față de dormitorul modern, unde poți asocia elementele cheie între ele pentru un rezultat diferit, stilul contemporan refuză sa asocieze mai multe elemente care s-ar potrivi în aceeași încăpere.

Arhitectura modernă a casei atinge echilibrul cu ferestrele sale de sticlă și modelele asimetrice care fac ca interioarele să pară mai mari. Pe de altă parte, modelele de case contemporane adună ideea ferestrelor mari, formele ciudate și frumusețea naturii pentru a le încorpora în interioare, oferind un sentiment de prospețime dormitorului tău.

 

Elemente specifice stilului modern în dormitor

Designul modern este unul din cele mai cunoscute și apreciate stiluri. Există multe elemente de design modern pe care le puteți folosi pentru a obține influente personale în dormitor, apelând la mai multe stiluri de design.

 

Lemnul

Wooden Bedroom Nature On The Wall


Nimic nu creează o estetică modernă perfectă ca materialele de nuanță naturală din dormitorul tău. Cel mai mare impact este creat de lemn, fiind o piesă clasică și uimitoare, care adăuga căldură, dar și seriozitate amenajării. De asemenea, poate transmite o notă minimalista scandinavă și confortabilă greu de înlocuit. Un pat din lemn ar fi o alegere perfectă pentru un dormitor modern cu accente calde de culoare. 

Lemnul natural introduce o textură și un ton personal subtil într-un dormitor modern. Nu numai atât, dar are proprietăți de sănătate și este, de asemenea, practic: căptușirea interioarelor oricăror dulap cu lemn de cedru este bună pentru a preveni moliile.


Lumina

Lighned Bedroom With Wooden Bed


Cea mai bună lumină este cea naturală. Adesea, dormitoarele moderne au ferestre înalte fără perdele, iar iluminatul interior trebuie sa fie bine gândit pentru a nu aglomera camera sau încurca designul. Lumina naturală care intră în cameră creează acea senzație de curat și aer proaspăt în dormitorul tău.

De asemenea, diferite niveluri și tipuri iluminat pentru dormitor pot ajuta la schimbarea stării de spirit- pregătirea de lucru, de exemplu - la relaxare sau citit înainte de a merge la culcare. Este ceva care trebuie luat în considerare atunci când alegeți moodboard-ul întregii camere.

Niciun dormitor modern nu ar fi complet fără lumină spectaculoasă, așa că gândiți-vă la alegerea opțiunilor de noptiere integrate. Lămpile care se montează direct pe tăblie, cu cabluri ascunse, sunt perfecte pentru o estetică cu adevărat contemporană, creând în același timp o ambianță romantică.

Culori 

Nu trebuie să rămâneți la alb și pasteluri pentru a obține un dormitor modern, dar aveți grijă la culorile pe care le adăugați. Accesoriile subtile, cum ar fi pernele, sunt o modalitate perfectă de a adăuga puțină culoare.

Colourful Pillows Modern Bedroom


Arta este deosebit de importantă în amenajările moderne. Poți începe proiectul camerei începând de la opera de artă preferată clasică. Extrage-ți din tablou culorile principale și creați propriul moodboard - experimentați cu culori, selectați două sau trei, apoi puteți începe cătarea de mobilier și vopsea.

Influențe minimaliste în dormitorul modern

Conceptul unui design minimalist implică simplificarea lucrurilor până la forma lor cea mai de bază. Poate fi aplicat la orice, de la artă și stiluri de viață până la arhitectură și design interior.

Designul interior minimalist este foarte asemănător cu designul interior modern și implică folosirea elementelor esențiale pentru a crea un spațiu simplu și neaglomerat. Se caracterizează prin simplitate, linii curate și o paletă monocromatică cu o culoare folosită ca accent. De obicei, combină un plan deschis, multă lumină și mobilier funcțional și se concentrează pe forma, culoarea și textura doar a câtorva elemente esențiale.

Abordarea minimalistă folosește doar elementele esențiale: lumină, formă și materiale frumoase, de obicei într-un plan deschis, pentru a crea un sentiment de libertate și relaxare. Nu există ornamente și decorațiuni excesive. În schimb, puținele detalii care sunt folosite sunt necomplicate și se îmbină armonios în decor. Aceasta poate fi sub forma unei singure lucrări de artă care împodobește un perete din camera de zi sau a unei vaze frumoase deasupra mesei din sufragerie.

Minmalist Modern Bedroom Monocromatic


  • Combinați diferite nuanțe și texturi:

Când folosiți o paletă de culori monocromatică, o modalitate excelentă de a aduce căldură spațiului este prin încorporarea diferitelor nuanțe și amestecarea texturilor. De exemplu, utilizarea tapetului de in și a țesăturilor și covoarelor moi din lână în dormitor schimba atmosfera într-una liniștitoare.

  • Încorporează textile:

Textilele adaugă diversitate și oferă un plus de dimensiune și căldură unui spațiu. Draperiile, lenjeria de pat, pernele și covoarele din diverse materiale textile, cum ar fi in, lână și bumbac, sunt doar câteva exemple al modului în care puteți adăuga confort unei camere, păstrând în același timp un stil minimalist.

Nu trebuie să îmbrățișați minimalismul pentru a vă bucura de un dormitor elegant și modern, dar reducerea cantității de dezordine pe care o aveți vă va ajuta să vă simplificați estetica dormitorului. În loc de numeroase accesorii mici, alegeți obiecte declarative, mari care au prezență și semnificație.