Cea mai buna pilota de pat: De ce trebuie sa tii cont când o alegi? - Tamos

05/11/2021

Am creat acest articol pentru a te ajuta să întâmpini sezonul rece așa cum se cuvine. Sunt puține lucruri la fel de plăcute ca senzația perfectă de căldură pe care cea mai bună pilotă ți-o poate oferi. Un somn de calitate depinde destul de mult de o temperatură optimă, de un nivel ridicat de confort și de lipsa oricărui risc de a apărea alergii. Pilota poate juca un rol foarte important în toate aspectele de mai sus.

Pilota este un obiect esențial când vine vorba despre un somn de calitate. Atunci când cauți pilota ideală, poți găsi o avalanșă de modele, culori sau descrieri care nu sunt neapărat indicate pentru o bună calitate a produsului. Noi îți vom spune exact ceea ce trebuie să urmărești când cauți o pilotă nouă. Apropo, dacă ai pilota actuală de câțiva ani și este sintetică sau pilota cu umplutură naturală s-a deformat ori a fost deteriorată de molii, este timpul să achiziționezi un nou produs pentru învelit.

Dacă alegi o pilotă bună, o vei putea folosi atât iarna cât și vara.Pentru confort și comoditate e recomandat să alegi o pilotă fabricată din materiale de bună calitate, cu densitatea potrivită pentru un indice de căldură optim, un raport corect între calitate și preț.

Criterii pentru alegerea celei mai bune pilote de pat

Alegerea unei pilote se face cu atenție, deoarece aceasta intră în contact cu pielea și poate îmbunătăți calitatea somnului, întrucât influențează confortul termic.

L Pilota Feeling 10 140x200 Puf De Gasca 10 Pana De Gasca 90 2699 2

Sursa foto: https://www.tamos.ro/pilot-fee...

Tipul de umplutură

Umplutura pilotei este cel mai important aspect pe care să îl iei în considerare, aceasta va influența foarte mult temperatura care se resimte sub pilotă, în ce măsură ești expus la alergii, greutatea pilotei și cât de groasă va fi aceasta.

Cele mai întalnite tipuri de umplutură sunt materialele sintetice sau cele naturale. Din categoria celor naturale fac parte lâna, penele de gâscă și bambusul; iar cele sintetice sunt microfibră, nanofibră.

 Materialul exterior al pilotei

Materialul exterior al pilotei este cel care intră în contact direct cu pielea ta, de asemenea la fel de important, chiar dacă îți vei îmbrăca pilota într-o piesă de lenjerie de pat. Acesta va influența calitatea și durata de viață a pilotei, confortul termic precum și măsura în care pielea ta va respira sub pilotă.

La fel ca în cazul umpluturii, cea mai bună pilotă pentru pat este cea  îmbrăcată într-un material natural. Cel mai căutat este clasicul bumbac. O pilotă din bumbac 100%, permite pielii să respire, ceea ce înseamnă ca nu vei transpira excesiv sub pilotă, și pentru că permite o bună circulație a aerului, pielea ta va fi mereu oxigenată. Este alegerea cea mai sigură pentru orice membru al familiei.

Cu siguranță pe piață există și o varianta mai ieftină a pilotei îmbrăcate în material sintetic, sau o combinație de bumbac cu material sintetic. Materialele sintetice nu permit pielii să respire corespunzător, din această cauzănu sunt recomandate, așa că să nu te surprindă dacă te trezești foarte transpirat în timpul nopții. Confortul în timpul somnului este foarte afectat, noi îți recomandăm să investești în ceva mai scump, dar de care să te mulțumească din plin.

Perioada de utilizare

Umplutura – atât ca material, cât și ca densitate a fibrelor este principalul factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când vine vorba despre pilotele de vară/ iarnă. În cazul pilotelor sintetice, umplutura poate fi realizată dintr-o nanofibră, a carei structură imită caracteristicile pufului de gâscă. De asemenea, fibra este deseori tratată împotriva acarienilor și microbilor. În acest caz, nu provoacă alergii ale pielii  sau infecții respiratorii. Dacă arunci o privire pe recenzii, vei găsi o mulțime de păreri despre cele mai bune pilote de vară care recomandă pilotele din fibra sintetică.

Recomandarea producătorilor pentru nopțile de vară sunt pilotele cu umplutura din puf și pană de gâscă, datorită structurii aerisite, ce permite o bună circulație a aerului. În funcție de densitatea pilotelor cu umplutura din bambus și lână, pot fi folosite în toate cele 4 anotimpuri. Lâna are capacitatea de a menține căldura și de a absorbi umezeala, iar bambusul are în structura sa goluri de aer ce asigură răcoare pe timp de vară și păstrează căldura, iarna.

Cele mai bune pilote recomandate de Tamos.ro

Pilota Nature

L Pilota Nature 140x200 Alb Bambus 100 2711 2

Vezi detalii si pret

Potrivită pentru toate cele 4 anotimpuri. Fibra de bambus are o structură cu goluri de aer în interior, caracteristică ce o face potrivită pentru orice anotimp - este călduroasă iarna și racoroasă pe timpul verii. Spre deosebire de bumbac, bambusul absoarbe cu 40% mai mult umiditatea, dar o și elimină imediat în mediul ambiant fiind o alegere perfectă pentru persoanele cu probleme de transpirație în timpul somnului. Având proprietăți antialergice și antimicrobiene naturale, fibra de bambus este recomandată persoanelor cu alergii sau ten sensibil. Produs fabricat în România.

Pilota Feeling

L Pilota Feeling 50 140x200 Puf De Gasca 50 Pana Mica De Gasca 50 2696 0

Vezi detalii si pret

Pufoasă și ușoară, oferind o senzație delicată la atingere. Combinația de 10% puf de gâscă și 90% pană mică de calitate superioară și țesătura de bumbac mențin temperatura corpului constantă și ventilează corespunzător, prevenind transpirația. Este realizată din casete cusute pentru a preveni deplasarea umpluturii și pentru a asigura o distribuție uniformă a acesteia. Este potrivita pentru oricine, fiind varianta economică a acestei game însă având aceleași proprietăți: durabilitate, ventilație ,elasticitate. Produs fabricat în România.

Pilotele Wool

L Pilota Wool 200x220 Lana Merinos 2704 0

Vezi detalii si pret

Din lână merinos în husă de bambus 100%, reprezintă tradiția îmbinată cu tehnologia modernă. Datorită calităților de termoreglare a temperaturii și umidității este ideală pentru utilizare atât iarna, cât și vara.  Confortul oferit de pilotele din lână reduc stresul termic din timpul somnului prin reglarea temperaturii corpului.  În plus, conținutul de lanolină ajută la reducerea inflamațiilor provocate de artrită și reumatism. Produs fabricat în România.

Pilota Performance

L Pilota Performance 140x200 Fibra Siliconica 2714 0

Vezi detalii si pret

Este antialergică și ușoară. Aceasta asigură o termoizolare perfectă datorită aerului captat de microsferele din interior. Țesătura este de bumbac 100%, tratată antimicrobian și antiacarieni. Umplutura permeabilă asigură o ventilație bună prevenind tanspirația în timpul somnului. Este lavabilă și are durată de utilizare îndelungată. Produs fabricat în România.

Pilota Life

L Pilota Life 140x200 Nanofibra 2705 2

Vezi detalii si pret

Poate fi elementul cheie pentru dormitorul și odihna ta. Aceasta este pufoasă și ușoară fiind o alternativă perfectă pentru pilotele din puf. Asigură un confort termic în timpul somnului datorită structurii permeabile a umpluturii de nanofibră și reține mult aer în interiorul fibrelor izolând excelent.  Datorită structurii sale, nanofibra nu dezvoltă bacterii și acarieni, o opțiune ideală pentru cei alergici. Produs fabricat în România.