Afla care sunt avantajele daca vrei sa cumperi mobila online! - Tamos

26/06/2012
Afla care sunt avantajele daca vrei sa cumperi mobila online!


Internetul devine si in Romania o sursa sigura si abundenta pentru cumparatori. In ultimii ani cumparaturile online au explodat si putem spune cu siguranta ca aceasta piata nu mai poate fi ignorata. Bineinteles ca inca nu ne comparam cu tarile dezvoltate din Europa si nici atat cu America de Nord(unde tranzactiile online anul trecut au depasit 300 de miliarde de dolari), dar piata este in crestere si consumatorii prind din ce in ce mai multa incredere in comercianti.

Shopping

Unele dintre motivele pentru care piata online cunoaste o crestere constanta sunt comoditatea si costurile reduse ale produselor. Cu alte cuvinte confortul care ti-l ofera un shopping facut de acasa si posibilitatea de a gasi preturi mai bune.

Domeniul mobilei cunoaste si el cresteri importante. In fiecare an tot mai multi oameni prefera sa isi cumpere mobila cu ajutorul click-urilor. Cei interesant aici(si asta nu o sa ma auziti sa spun prea des) este faptul ca totul are logica. In deosebire de a cumpara pastile albastre si pastile pentru slabit dupa internet, ideea sa iti cumperi mobila cu ajutorul unui webshop poate fi argumentata cu motive logice. In acest caz in primul rand consumatorii nu sunt posedati de spiritele negre ala unei socetatii “over-consumptive”. Cum sa iti mobilezi casa poate sa fie o sarcina atat de stresanta incat poate sa ne aduca la un pas de azilul de nebuni, propun sa analizam in continuare motivele cheie pentru care ar trebui sa optezi pentru mediul online.


Pai in primul rand este factorul financiar. Este mai ieftin(si inainte sa dati cu pumnul in masa lasati-ma sa va explic) sa cumperi mobila online. In deosebire de magazinele mari care vand mobila, afacerile care se bazeaza pe vanzarea online nu au un spatiu de 20.000 de metri patrati. De aici rezulta ca si costurile cu chiria si cu utilitatile vor fi mai mici(costuri care de obicei au un procent sanatos din pretul final al bunului).  Aici ca sa intelege-ti mai bine sa facem o mica comparatie. Online hosting pentru un site web costa undeva la 240 dolari/an; chiria pentru un magazin cu un spatiu de peste 1000 de metri patrati intr-un oras important din Romania….aici o sa va las sa va folositi imaginatia.Warranty Certificate Silver 4

Dar cum ramane cu garantia, puteti sa intrebati? Imi pare rau sa fiu eu cel care va da vestea dar garantiile vin de la producator, nu de la distribuitor. Cu alte cuvinte aceasi garantie o primiti si in cazul unei cumparaturi online. Daca merg cu un pas mai departe in acest caz, pot face chiar si precizarea ca puteti sa aveti probleme mai mari in privinta garantiei, daca cumparati de la importatori, pentru ca orice sesizare din partea voastra trebuie sa parcurga tot lantul de distributie: consumator-distribuitor-exportator(care in unele cazuri este si producatorul)-producator. Daca pentru voi este foarte importanta garantia, sfatul meu este sa cumparati direct de la un producator-distribuitor. Din nou un avantaj al magazinelor online este ca marfa nu este livrata dintr-un magazin, ci direct de la fabrica. Magazile online tin mobila pe stoc doar pentru showroom.


Mai mult decat atata, magazinele online iti permit sa compari preturile tot timpul. O unealta foarte avantajoasa! Nu mai este nevoie sa te plimbi in cerc intr-un magazin cu vanzatorul dupa coada ta.

In al II-lea rand, este foarte convenabil si practic. De multe ori cumparatura online este asociata cu lenea. Dar ce lipseste din aceasta ecuatie este faptul ca online poti sa analizezi mult mai multe bunuri decat intr-un magazin fizic. Toti stim cum este sa tragi toata familia sau prietenii dupa tine, dintr-un magazin in altul, ca sa gasesti un coltar sau o biblioteca perfecta. Esti in pericol sa iti pierzi tot weekend-ul daca misiunea ta este compararea preturilor. Online, intr-o ora poti sa te uiti la cateva zeci de produse.

Un alt plus, este faptul ca poti sa cumperi direct din camera ta. Este mai usor sa te uiti la o poza, dupa care imediat la camera si sa iti faci o idee cum s-ar incadra in peisaj. Din punctul meu de vedere este mult mai usor decat sa fi la 10 km distanta de camera, chinuindu-te sa-ti aduci aminte ce culoare are covorul pe care il ai de 2 ani de zile.
Back To School Shutterstock 697658476 800x450

In concluzie nu lasa miturile referitoare la garantii sa te sperie. Nu exista diferente intre returnarea produselor cumparate online si cele din magazinele fizice. Totul depinde de lantul producator-distribuitor. Cand cumperi online nu trebuie nici sa iti bati capul cu faptul ca nu gasesti pe nimeni in magazin care sa-ti ofere si tie cateva detalii despre produs. Cel mai simplu este sa citesti online, detaliile produsului, de cate ori ai nevoie si cu ajutorul lor sa faci o cumparatura constincioasa si educata!

Sharing is caring !