Ghid amenajare living: sfaturi si idei - Tamos

21/10/2012
Ghid amenajare living: sfaturi si idei

Indiferent ca stilul tau este unul traditional sau modern, relaxat sau formal, indraznet sau discret, camera ta de zi este locul unde iti petreci majoritatea timpului. Ar trebui sa fie locul care te face sa te simti confortabil, sa uiti de tot in compania prietenilor, familiei sau cu tine insuti.

Camera de zi are nevoie de o amenajare care sa raspunda tuturor nevoilor, sa fie in armonie cu restul incaperilor din casa, dar, in acelaai timp, sa aiba personalitate proprie. Astfel, amenajarea livingului poate fi un demers provocator si complex.

Inainte de a putea lua orice decizie drastica cu privire la decorarea spatiului, ai nevoie de o strategie de amenajare. Trebuie sa aveti o idee exacta a suprafetei de lucru. Foarte util ar fi sa faceti pe hartie o schita a incaperii, unde puteti nota dimensiunile si desena diferite variante cu mobilierul pe care vreti sa-l integrati.

Paleta de culori

Asigurati-va ca va alegeti culorile inainte de a incepe vopsirea peretilor. Uneori, alegerea unei palete de culori poate fi coplesitoare, asadar te poti inspira din mai multe locuri pentru a ajunge la un moodboard final.  

Daca ai o sufragerie mai mica, o idee buna ar fi sa optezi pentru culori deschise (gri, albastru deschis, bej sau inegalabilul alb), pentru ca acestea creeaza iluzia de spatiu si amplifica lumina. Negrul, folosit ca accent, verde smarald sau bleumarin, rosul sau alte tonuri mai dense reprezinta o optiune pentru living-urile spatioase. Daca vrei sa obtii un joc al contrastelor, poti folosi aceste nuante numai pe un singur perete. 

Stiluri de amenajare

- Clasic

Designul clasic este un stil elegant si sofisticat, are accente somptuoase, complexe, deseori încarcate, oferind un aspect opulent, bogat ornamentat. Baza acestor camere sunt conceptele din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, unde vine folosit cu preponderenta lemnul masiv pentru mobilier, dar si catifeaua, matasea si alte tesaturi rafinate. 

Culorile din design-ul clasic ar trebui sa fie bogate si calde. O influenta florala este binevenita, aducand un sentiment de confort si libertate. 

Interer Klassika Angliia Gostinaia Kamin Stil Op

 

- Contemporan 

Design-ul contemporan este adesea confundat cu design-ul modern. Acestea pot fi o combinatie a tuturor tipurilor de modele traditionale, moderne sau rustice. Prin urmare, contemporanul este in continua schimbare. 

Design-ul contemporan are accente de design traditional, dar cu o abordare mai luminoasa si mai destinsa. De la culori inchise si calde, acesta se duce catre unele deschise si complexe, acoperite pana in podea, cu mobilier compact si greu.

2c Contemporary Living Room Design Op


- Industrial

Stilul industrial foloseste materiale precum conducte expuse, lemn nefinisat, beton, metale, piele si obiecte deja utilizate. Designul se extinde chiar si in arhitectura - ganditi-va la spatii mari, aerisite, cu pereti din beton sau caramida si ferestre din podea pana in tavan.

Cel mai comun element al stilului industrial si, in special, al living-urilor este aspectul lor deschis. Incaperile open space sunt perfecte pentru acest stil. 

Shutterstock 1177841176 2 Op

- Minimalist

Acest stil necesita o ingrijire atenta cu spatii fara dezordine, ambele care se extind dincolo de vizual si au in jur, de fapt, medii mai linistitoare si locuibile. Acest lucru este deosebit de atragator pentru o camera de zi. 

Fiecare piesa de mobilier si decor pentru casa conteaza. Este esential sa faceti alegeri bine gandite cu privire la ceea ce includeti si ce nu includeti cand vine vorba de acest stil. Piesele mici de decor completeaza camera, cum ar fi semineul cu marmura neagra, in tonuri neutre de lemn sau o canapea alba eleganta.


At Archive D8e4555 Op